Annons

Kallio klev av träningen: ”Inte hundra”

Det finns förhoppningar om att Tomi Kallio ska kunna göra comeback när Växjö Lakers möter HV 71 i Kinnarps Arena på Annandag jul.
Men det finns också farhågor om det motsatta.
– Jag försökte, men kunde inte köra för fullt, sa Lakers finske forwardsstjärna efter gårdagens träning.
Sport • Publicerad 20 december 2011

– Jag kände att det inte gick att ge hundra procent och därför var jag bara med på halva träningen, berättar Tomi som den 3 december tvingades stiga av matchen mot sin förra klubb Frölunda.

Sedan dess har Tomi missat fyra Lakersmatcher. Om det blir en femte i följd återstår att se.

Annons

– Mina förhoppningar är absolut fortfarande att jag ska vara tillbaka mot HV om en vecka. Jag får träna lite mer varje dag och arbeta mer på gymmet för att göra min ljumske starkare. Förhoppningsvis blir det bättre och bättre.

Växjö Lakers massör Lenny Anderlycke lät faktiskt mer hoppfull än Tomi Kallio själv i går. Lenny anser att Kallios rehab går enligt planen.

– Jag tycker att det ser positivt ut för Tomi och jag är nästan övertygad om att han kan vara tillbaka till HV-matchen. Att Tomi inte skulle vara med på hela måndagsträningen var bestämt sedan tidigare.

När det gäller backen Per Hållberg är inte Lenny Anderlycke lika talför. Det kan man tolka som att Hållbergs comeback ligger en tid bort.

– Jag har inget nytt att säga i dagsläget. Inte mer än att Per åker skridskor som en del i rehabträningen och att det går framåt.

Per Hållbergs kropp sa ifrån mot Djurgården borta den 27 november och sedan dess har han missat sju Lakersmatcher.

Ilkka Heikkinen, Lakers succéback och elitseriens skyttekung, fick många att sätta hjärtat i halsgropen när han i torsdags tvingades utgå i matchen mellan Finland–Ryssland i Channel One Cup. Det befarades en allvarlig knäskada, men Lakersstjärnan hämtade sig snabbt och spelade både mot Tjeckien i lördags och Tre Kronor i söndags.

– Ilkka är helt okej, vet Lenny Anderlycke.

Lakerstränaren Janne Karlsson vet varför Ilkka Heikkinen och Jonas Holös inte finns med på veckans träningar.

– Båda behöver vila efter spel med sina landslag och de återkommer till Växjö på Juldagen då vi tränar. Det finns ingen anledning att tvinga hit Ilkka och Jonas när de spelat flera tuffa landskamper på kort tid, säger Janne vars lag nu tränar fram till torsdags då två dagars ledighet följer.

För er om undrar vad Jonas Holös var på för landslagsuppdrag gångna veckoslutet kan vi berätta att Lakersbacken ingick i det norska lag som spelade en turnering i slovenska Ljubljana.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons