Annons

Kan bli längdlopp för Stina Nilsson i vinter

Skidor • Publicerad 5 maj 2020
Stina Nilsson. Arkivbild.
Stina Nilsson. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Stina Nilssons oväntade byte från längdskidor till skidskytte innebär inte nödvändigtvis att längdkarriären är över. Redan kommande säsong kan hon vara tillbaka i spåren, utan gevär på ryggen.

– Det kan bli så att hon gästspelar i några lopp ibland, när det passar i kalendern. Det beror på hur det går för henne i skidskyttet och hur tävlingsschemat ser ut, säger Tomas Bredberg, ordförande i Nilssons skidklubb IFK Mora, till Expressen.

Annons

Nilsson har skrivit på ett nytt treårsavtal med IFK Mora, trots att hon numera satsar helhjärtat på en karriär inom skidskyttet, där hon ska tävla för Lima.

Man måste nämligen vara registrerad i en längdklubb för att få tävla, säger Bredberg.

– Vi tittar framför allt på SM, att hon kanske ska kunna vara med i något individuellt lopp och stafetten. Men hon har sitt fokus på skidskyttet, det är nummer ett, säger Tomas Bredberg.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons