Annons

Kanadensisk center klar för Växjö Lakers

Det blir transatlantiskt i Växjö Lakers även i vinter.
Brandon Nolan heter den nye kanadensiske centern.
Brandon har tillhört Vancouver Canucks organisation och har senaste säsongen spelat för Manitoba Moose och Columbia Inferno i underligor till NHL.
Sport • Publicerad 13 juni 2006

n n Växjö Lakers förste center, eller?

- Det kan Brandon vara, han har kapaciteten, men han har spelat mycket vinge också, svarar Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson.

Annons

n n Är förre Lakersprofilen Shjon Podein inblandad i värvningen?

- Inte mer än att Brandon ringt hem till Shjon för att höra hur det är att spela ishockey i Växjö.

Brandon Nolan är 22 år och son till New York Islanders coach Ted Nolan. I Manitoba Moose har han i AHL, en erkänt stark liga, senast gjort elva poäng på 18 matcher.

I AHL fick Växjö Lakers via nätet upp ögonen för den 186 centimeter långe och 92 kilo tunge kanadensaren.

- Vi följde från början en annan spelare i AHL, men vi fastnade för Brandon, och vi har haft kontakt med honom under en månads tid. Det har tagit tid att övertyga Brandon om att Europa kan vara rätt, säger Henrik Evertsson.

- Brandon har tre proffsår i Nordamertika bakom sig. Han är en väldig offensiv kraft, är bra med pucken och genombrottstark. Talangmässigt har vi aldrig haft någon bättre i Växjö Lakers att jobba med.

NHL är målet för Brandon Nolan som hamnat i ett tomrum i karriären.

- Brandon har inte fått NHL-chansen. Han var nära Vancouver i fjol, men i ärlighetens namn har det inte stämt hela vägen.

Henrik Evertsson gör en jämförelse med Moras svensk-amerikan Erik Johansson.

- Erik flyttade till Europa när han kört fast. I Mora svarade Erik för 32 poäng i elitserien.

Till Växjö kommer Brandon Nolan 5 september och han kommer att träffa sina nya lagkamrater under träningslägret i Tjeckien. Dessutom räknar Växjö Lakers med att Brandon hinner med fem träningsmatcher innan allsvenska premiären.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons