Kane fixade sent segermål

Harry Kanes sena mål frälste Tottenham. "Spurs" har nu tre raka segrar i ligan. Och för egen del kan Kane skriva upp 150 Premier League mål på meritlista.
Fotboll • Publicerad 8 november 2020
Harry Kane blev matchhjälte för Tottenham.
Harry Kane blev matchhjälte för Tottenham.Foto: Dave Thompson/AP/TT

Det blev en målfattig tillställning mellan West Bromwich och Tottenham i Premier League-fotbollen. Men med knappt tre minuter kvar av ordinarie tid fixade Harry Kane ett sent segermål för bortalaget, 1–0.

Tottenham fortsätter därmed bygga på en bra svit. Även om tränaren José Mourinho visat visst missnöje med hur spelet sett ut, så har laget hittills bara förlorat en av åtta matcher i ligan. Vinsten mot West Bromwich blev Londonklubbens tredje raka seger.

Gareth Bale, som värvats tillbaka till Tottenham från Real Madrid med stora förväntningar på sig, har inte riktigt kommit till sin rätt förutom ett mål i senaste ligamatchen. Mot West Bromwich byttes han ut i den 78:e minuten utan att ha nätat.

I stället var det Harry Kane som i den 88:e minuten nickade in ett inlägg från Matt Doherty bakom en lite felplacerad Sam Johnstone i West Bromwichs mål, och fixade segern. Målet blev Kanes 150:e ligamål.

Vardy gjorde åttonde målet

Leicester plockade tre poäng mot Wolverhampton efter att Jamie Vardy gjort matchens enda mål. Det hade dock kunnat bli två mål från britten. För knappt 20 minuter efter att han satt 1–0 på straff i den 15:e minuten fick Leicester ännu en straff.

James Justin sparkades ner i straffområdet och Vardy fick chansen från 11 meter. Vardy drog på ett hård skott som "Wolves" målvakt Rui Patricio räddade. Vardy fick tag på returen men skickade bollen strax utanför vänstra stolpen.

I den andra halvleken hade Wolverhampton flera superchanser, men Kasper Schmeichel i Leicestermålet gjorde en bra match och räddade de blåklädda flera gånger. Segern gör att Leicester går upp i en tillfällig serieledning.