Annons

Kanonstart för Klas i Sydafrika

Klas Eriksson spelar den här veckan golf i Sydafrika och Växjö GK-proffset har inlett strålande med 68 slag på första rundan av Alfred Dunhill Championship och ligger sexa, endast två slag från täten.
Sport • Publicerad 9 december 2010

Alfred Dunhill Championship ingår på både Europatouren och den sydafrikanska touren och spelas på Leopard Creek Country Club i nordöstra Sydafrika, nära gränsen till Mozambique.

Det 156 man starka startfältet innehåller flera meriterade spelare, bland andra hemmaspelaren och British Open-segraren Louis Oosthuizen som gick fyra över par på torsdagen och ligger delad 111:a.

Annons

Leder tävlingen efter första dagens spel gör sydafrikanen Anthony Michael som sköt 66 slag, sex under par.

Två slag efter, på delad sjätte plats, skuggar Växjö GK:s Klas Eriksson som gjorde sex birdies, två bogeys och resten par. Därmed är Klas Eriksson bäste svensk av de totalt åtta som finns med i startfältet.

Regerande mästaren Pablo Martín från Spanien ligger delad elva med bland andra Oskar Henningsson från Gränna, ett slag efter Eriksson.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons