Annons

Osäkert kring Gynge och Karlström mot Luleå: "Vi tar det dag för dag"

När Växjö Lakers mötte Skellefteå borta i torsdagens SHL-hockey hade laget bara nio forwards att tillgå.
När Växjö Lakers möter Luleå på lördagseftermiddagen kanske någon forward kan vara tillbaka.
Ishockey • Publicerad 13 november 2020
Växjö Lakers tränare Sam Hallam.
Växjö Lakers tränare Sam Hallam.Foto: JONAS LJUNGDAHL

– Vi tar det dag för dag. Kanske kan Fredrik Karlström spela, kanske även Richard Gynge, kanske ingen av dem, sa Växjö Lakerstränaren Sam Hallam på fredagen.

Sam räknar inte med att Emil Forslund kommer till spel. Forslund var liksom Gynge borta på grund av sjukdom i torsdags.

Matchguide

Växjö Lakers–Luleå

När och var: Lördag klockan 15.15 i Vida Arena.

Läget i Lakerstruppen: Miika Koivisto, Tim Erixon, Pontus Holmberg spelar inte, sannolikt inte heller Emil Forslund. Kanske kan Fredrik Karlström och/eller Richard Gynge vara med.

Växjö Lakers fem senaste matcher: Skellefteå (b) 2–4, Örebro (h) 3–2 (s.d), HV71 (h) 6–3, HV71 (b) 2–3 (s.d), Örebro (b) 3–4 (s.d).

Luleås fem senaste matcher: Frölunda (h) 0–2, Frölunda (b) 1–4, Leksand (h) 5–2, Malmö (b) 4–2, Örebro (b) 2–1 (str).

Annons

Ishockeyn är en av många idrotter som har drabbats av coronaviruset och på fredagen avslöjade HV71 att man har tolv spelare smittade. Ett HV som Växjö Lakers mötte så sent som den 29 och den 31 oktober. Jönköpingsklubben har nu stängt ner sin verksamhet på herr- och juniorsidan.

– Situationen i HV visar bara hur lömskt och svårt det är att hålla koll på smittan, kommenterar Sam Hallam vars Växjö Lakers gör allt för att inte drabbas av fler än det covid 19-fall som klubben offentliggjort.

Inför avresan till Skellefteå i torsdags testades samtliga spelare och ledare och alla provsvaren var negativa.

– Vi testades på fredagen och ska bli testade innan matchen mot Luleå. Vi gör snabbtesten för att få full kontroll och för att vi och motståndarna ska känna sig trygga, säger Sam Hallam.

”Vi testades på fredagen och ska bli testade innan matchen mot Luleå. Vi gör snabbtesten för att få full kontroll och för att vi och motståndarna ska känna sig trygga”
Sam Hallam

Lördagens match mellan Växjö Lakers och Luleå är säsongens andra inbördes möte. När lagen möttes i Coop Norrbotten Arena den 3 oktober vann Luleå med 2–1 efter ett segermål av Linus Klasen när det bara återstod 29 sekunder av den tredje perioden.

– Vi gjorde en hel okej bortamatch i Luleå, även om det var surt att vi tappade poäng sent. Å andra sidan ger det extra motivation i returmatchen, säger Sam Hallam.

– Det ska bli kul att möta Luleå igen. Jag tycker att vi spelade betydligt mer bestämt mot Skellefteå i torsdags än mot Örebro i tisdags och det hoppas jag att vi kan ta med oss till matchen mot Luleå. Vi ska spela med bra fart nerifrån som kan behövas.

Ola NetterströmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons