Annons

Kapten Ahlén: "Jag är stolt"

Mikael Ahlén och Robin Jacobsson.
Där har ni två framträdande lagkaptener i gårdagens hockeyderby.
Och en som var glad och en som var frustrerad.
Sport • Publicerad 1 december 2011

–Som lagkapten är jag fruktansvärt stolt över vår insats. Första och tredje perioden var mycket bra, den första kanske vår bästa den här säsongen. Det känns jättebra att vi är på rätt spår igen, och det är viktigt för byn att vinna ett derby, sa Trojas Mikael Ahlén som förutom segern kunde glädja sig över att ha gjort hälften av målen mot Tingsryd.

– Som lagkapten känner man ansvar för att alla grabbarna ska vara på tå och det är klart att jag känner mig frustrerad, sa Tingsrydsbacken Robin Jacobsson som var sitt lags överlägset bäste utespelare.

Annons

Men efter 1–4-smällen i går hade inte Robin någon lust att snacka om egna insatsen. Han pekade istället på de tama tigrarnas förstaperiod.

– Vi kom ut i ett derby och lät Troja köra över oss, vårt spel var under all kritik och vi förlorade matchen i första perioden.

Att Tingsryd ryckte upp sig efter den bedrövliga inledningen tyckte inte Robin var någon tröst.

– När man tänker på att vi spelade bättre i andra och tredje perioden blir man bara ännu mer frustrerad. Då undrar man varför inte kan göra jobbet från start.

Det undrade nog också många tillresta Taifsupportrar som höll igång bland de 2 000 betalande åskådarna.

Slutligen noterar vi att man spelade upp "små grodorna, små grodorna, är lustiga att se" i högtalarna när tigrarna gjorde entré på isen.

När matchen sedan drog igång hånades Taif också spelmässigt.

Ola Netterström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons