Annons

Karlsson: "Hade varit nöjd med en poäng"

Lakers tränare var mer än belåten med segern mot HV71 i går.
– Jag hade varit nöjd med en poäng, säger Janne Karlsson.
Sport • Publicerad 21 januari 2012

– Varje poäng är oerhört viktig och den straffen (Anders Erikssons avgörande) kan visa sig oerhört viktig i slutändan, säger Karlsson.

Segern betyder också att Växjö åter är ett vinnarlag och åter på slutspelsplats.

Annons

Ett vinnarlag som dock har förtvivlat svårt att få till det i powerplay. Mot HV i går hade Lakers fem numerära överlägen, varav både fem mot tre och fyra mot tre utan att lyckas sätta dit pucken. Faktum är att Lakers inte har gjort mål i powerplay på fem matcher.

– Powerplayspelet var jättedåligt, det håller jag med om, men man kan inte gapa efter för mycket. Vi har hållit tätt i boxplay och det får man vara nöjd med, säger Janne Karlsson som i sanningens namn också har ett par viktiga pp-pjäser på skadelistan.

Med tanke på skadeläget och det intensiva matchandet av många spelare kommer ett sex dagar långt matchuppehåll ganska lägligt. Med start på torsdag spelar nämligen Lakers fem matcher på tio dagar. En matchsvit som avslutas med grundseriens sista Smålandsderby mot HV uppe i Jönköping.

– Det här lilla uppehållet kommer perfekt. Nu har vi ledigt i två dagar innan vi kör i gång med träningen igen, säger Lakerstränaren och kliar sig i det nyodlade slutspelsskägget (?).

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons