Annons

Karmhag laddar om

Troja/Ljungbys Niklas Karmhag talar om livet efter jul i allsvenskan.
Han gör det dagen efter skrällen med stort S, Trojas seger mot Örebro borta inför 3 411 åskådare i bortahall.
– Har vi slagit tvåan hoppas jag att vi även kan ta ettan, säger Niklas Karmhag.
Sport • Publicerad 29 december 2010

Ettan Växjö Lakers väntar i Sunnerbohov för ett pånyttfött Troja med färska segrar mot Leksand och Örebro.

– Vi delar ofta in säsongen och vi har haft det tungt som lag under första delen. Därför var Örebrosegern extra kul och ett avstamp mot något nytt. Jag tycker att vi vann rättvist, säger Niklas Karmhag.

Annons

Han gjorde ett mål, men bokfördes för två.

– Jag förstår inte hur sekreteriatet kunde få det till att jag satte 5–3. Jag var inte i närheten och det var Mikael Ahléns mål.

Nu är det misstaget rättat.

Växjö Lakers tränare Janne Karlsson är förvarnad. Troja är på gång.

– Det var riktigt starkt att slå Örebro borta. Trojas läge i tabellen är inte enkelt, men samtidigt inte hopplöst. Troja är i ett skede när de bara kan gasa, säger Janne Karlsson.

Niklas Karmhag ser möjligheter för att ta full pott även i kväll.

– Orkar vi arbeta lika hårt som mot Leksand och Örebro är mycket vunnet. Det handlar om arbetsinsats och jävlar anamma för att slå Växjö. Vi har inget att förlora mot ett Växjö som gjort en strålande säsong och redan kan sikta in sig på kvalserien.

Jämför topplagen?

– Örebro har sin styrka i offensiven och förstakedjan. Där finns de kreativa killarna som kan göra det på egen hand, medan Växjö har jämnheten. Växjö kan pumpa på med fyra kedjor till skillnad från Örebro, svarar Niklas Karmhag.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons