Annons

Swiateks svit lever – klar för semifinal

Iga Swiatek vann – igen.
Den polska världsettans supersvit är nu uppe i 33 raka segrar.
6–3, 6–2 mot amerikanskan Jessica Pegula innebär att hon är klar för semifinal i Franska mästerskapen, där ryskan Daria Kasatkina väntar.
Tennis • Publicerad 1 juni 2022
Tummen upp. Ja, så kunde Iga Swiatek sammanfatta känslorna efter att ha tagit sig till semifinal i Franska mästerskapen via sin 33:e raka seger.
Tummen upp. Ja, så kunde Iga Swiatek sammanfatta känslorna efter att ha tagit sig till semifinal i Franska mästerskapen via sin 33:e raka seger.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Nej, det var aldrig något snack om saken. Iga Swiatek var storfavorit på förhand och höll för trycket i kvartsfinalen mot elfteseedade amerikanskan Jessica Pegula. Matchen var över på en timme och 29 minuter, vilket innebar att Swiatek gav sig själv en skaplig födelsedagspresent dagen efter att hon fyllde 21 år.

Nervös

Om Iga Swiatek går hela vägen till sin andra seger på Roland Garros – den första, som är hennes enda grand slam-seger, tog hon 2020 – kommer hon att ha vunnit 35 raka matcher, vilket i så fall vore en tangering av Venus Williams notering från 2000 som den bästa segersviten på 2000-talet. Upp till Martina Navratilovas otroliga 74 raka segrar från 1984 skiljer det emellertid en bit.

Annons

De många segrarna i rad har dock inte gjort Swiatek mindre nervös.

– Om jag inte längre känner mig nervös så är det något konstigt som pågår, sade hon efter segern.

– Ibland kan stress vara något positivt, eftersom det gör att man är mer på hugget och aktiv.

Första semifinalen

I semifinalen ställs Iga Swiatek mot 20:e-seedade Daria Kasatkina, som vann det helryska mötet med Veronika Kudermetova med 6–4, 7–6 (7–5) – och därmed är framme i sin första grand slam-semifinal någonsin.

25-åringen hade tidigare i sin tenniskarriär som bäst nått kvartsfinal i just Franska mästerskapen och Wimbledon 2018.

– Man märkte att det var mycket nerver inblandade och det var en jämn match, inte minst i tiebreak, sade Kasatkina, som tog hem Franska mästerskapen som junior 2014, efteråt.

I den andra semifinalen ställs 18:e-seedade amerikanska supertalangen Coco Gauff, 18, mot italienskan Martina Trevisan.

Inledningen av damernas turnering bjöd på ett rejält stjärnfall, där sju av de tio bäst rankade spelarna åkte ut i första eller andra rundan.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons