Annons

Klart: Förbundet utreder inte Bahoui-affären

Fotboll • Publicerad 4 november 2020
AIK:s Nabil Bahoui. Arkivbild.
AIK:s Nabil Bahoui. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Nabil Bahouis flytt från AIK till Al Ahli hamnade under lupp när polisen hittade en faktura kopplad till övergången i ett knarktillslag.

Nu meddelar Svenska fotbollförbundet att någon utredning eller anmälan till disciplinnämnden inte är aktuell.

Annons

"Detta gäller förutsatt att det inte framkommer några nya uppgifter i ärendet som ger skäl till misstanke om överträdelser som ännu inte preskriberats", skriver förbundet i en skrivelse till till den allsvenskan klubben.

Däremot kommer AIK att fortsätta med den interna utredningen och meddelar på webbplatsen att arbetet inte kommer att "beakta preskriptionstider i utredningsstadiet".

För en månad sedan rapporterade Dagens Nyheter att AIK anlitade ett brevlådeföretag när man sålde Nabil Bahoui till Al Ahli, Saudiarabien, 2015. En faktura för övergången hittades flera år senare, i en knarkrazzia i södra Stockholm. Fakturan gällde "framtagande av förhandlingsstrategi och villkor” och var daterad april 2018 från ett bolag i Tallinn.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons