Annons

Klart: Forsberg förlänger med Leipzig

Landslagsstjärnan Emil Forsberg förlänger kontraktet med Bundesligaklubben RB Leipzig. Det nya avtalet sträcker sig fram till 2025.
Fotboll • Publicerad 12 maj 2021
Emil Forsberg förlänger med Leipzig. Arkivbild.
Emil Forsberg förlänger med Leipzig. Arkivbild.Foto: Jan Woitas

"Det är en fantastisk klubb och jag ser fram emot de kommande åren.", säger han på klubbens hemsida.

29-åringen anslöt till Leipzig från Malmö FF 2015 när klubben låg i andradivisionen – sedan dess har Lepizig utvecklats till en toppklubb i Europa och tog sig hela vägen till semifinal i Champions League säsongen 2019–2020.

Annons

Någon titel har det dock inte blivit, men i morgon ska Forsberg & Co spela final i tyska cupen mot Dortmund.

"Jag kände också det fantastiska stödet från våra fans från första dagen, även i faser när det inte gick bra. Det var och är mycket viktigt för mig. Och det är därför jag hoppas att vi nu kan ge våra fans den första stora titeln på torsdag – de förtjänar det mest", säger svensken.

Det tidigare kontraktet skulle löpa ut 2022 och det har ryktats en hel del om att han skulle byta klubbadress i sommar.

Forsberg har stått för nio mål och sex assist på 38 matcher den här säsongen. Han lär bli uttagen i Sveriges EM-trupp som premiärspelar mot Spanien den 14 juni.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons