Annons

Klart: Friidrottsmästerskap i Kina skjuts upp

Friidrotts-VM i Nanjing, som skulle avgjorts 17–19 mars 2023 har skjutits upp ytterligare en gång, nu med två år, meddelar Internationella friidrottsförbundet, WA.
Orsaken är den rådande coronapandemin och Kinas strikta restriktioner.
Friidrott • Publicerad 1 september 2022
Svenske stavstjärnan Armand Duplantis. Arkivbild.
Svenske stavstjärnan Armand Duplantis. Arkivbild.Foto: Javad Parsa/NTB/TT

Inomhusmästerskapet kommer i stället att avgöras på samma plats i mars 2025, men inga exakta datum är satta.

Det är inte första gången mästerskapet skjuts upp. Nanjing valdes som värdstad redan till inne-VM 2020, vilket sköts upp med ett år, innan det åter senarelades till 2023.

Annons

Nästa inomhus-VM blir i stället i Glasgow 2024.

"Inte tillräckligt med tid"

"Vi är besvikna över att ha tvingats skjuta upp detta mästerskap igen på grund av orsaker bortom vår kontroll, men vi måste göra det för att garantera säkerheten för våra idrottare och medlemmar. Tyvärr finns det inte tillräcklig med tid för att omplacera 2023 års tävlingar men inomhus-VM återvänder 2024 i Glasgow", säger WA:s ordförande Sebastian Coe i ett uttalande och fortsätter:

"Vi har erbjudit Nanjing mästerskapet 2025 eftersom vi tar hänsyn till alla förberedelser som arrangören redan gjort och vi vill undvika ekonomisk förlust för alla inblandade."

Det uppskjutna mästerskapet kommer möjligen som en välbehövlig respit för svenska stjärnor som Armand Duplantis efter ett par hektiska mästerskapsår.

Pingis-VM går i Kina

Tidigare covid-framflyttade turneringar arrangerades kort på varandra när OS i Tokyo, inomhus-VM i Belgrad, VM i Eugene och EM i München genomfördes inom ett års tid.

Nästa stora mästerskap blir 2023 års inomhus-EM i Istanbul, följt av VM i Budapest senare samma år.

Trots oron kring pandemin är det inte helt stopp för stora arrangemang i Kina. Senare denna månad börjar VM i bordtennis i Chengdu där det svenska laget kommer delta i turneringen som startar den 30 september.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons