Annons

Klart: Inter river kontraktet med Eriksen

Den italienska fotbollsklubben Inter river kontraktet med danske fotbollsstjärnan Christian Eriksen, som fick ett hjärtstopp under sommarens EM-slutspel.
Fotboll • Publicerad 17 december 2021
Christian Eriksen har spelat sin sista match i Inters tröja.
Christian Eriksen har spelat sin sista match i Inters tröja.Foto: Luca Bruno/AP/TT

Den italienska Serie A-klubben skriver på sin webbplats att kontraktet, som skulle ha löpt ut den 30 juni 2024, rivs i samförstånd mellan parterna.

– Klubben och hela Nerazzurri-familjen önskar Christian det allra bästa i framtiden, skriver klubben.

Annons

29-årige Eriksen har sedan hjärtstoppet fått en defibrillator, hjärtstartare, inopererad. I Italien är det inte tillåtet att spela proffsfotboll med en sådan, däremot skulle Eriksen kunna fortsätta karriären någon annanstans.

– Trots att Inter och Christian nu går skilda vägar kommer vårt band aldrig att brytas. De goda minnena, målen, segrarna, Scudetto-firandet utanför San Siro med fansen – allt det kommer för alltid att vara en del av Nerazzurris historia.

Eriksen, som värvades till Inter från engelska Tottenham för knappt två år sedan, har den senaste tiden tränat på egen hand på Odenses träningsanläggning hemma i Danmark.

Klubben har nyligen gjort klart med svenske Björn Wesström som fotbollsdirektör, en post han intar i januari, men enligt Fotbollskanalen har Wesström ingen kontakt med Eriksen.

– Jag vet väldigt, väldigt lite. Det är ingen person som jag känner, men jag vet att Michael (Hemmingsen, sportchef) har en bättre kontakt och det får hållas där. Jag har ganska lite att komma med i det avseendet i det här läget. Jag tror att Christian själv framför allt är den som vet vad han vill med framtiden, säger han enligt sajten.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons