Annons

Klart på födelsedagen - Lakersback i landslaget

Växjö Lakersbacken Nils Andersson fick vara med om en minnesvärd dag under fredagen. På självaste födelsedagen fick Nils svart på vitt att han blivit uttagen i det U 20-landslag som ska spela fem matcher mot collegelag i USA den 31 oktober-7 november.
Även tidigare Trojaspelaren Oscar Fantenberg har blivit uttagen i U20-landslaget.
Sport • Publicerad 15 oktober 2010
Nils Andersson, Växjö Lakers
Nils Andersson, Växjö LakersFoto: Lena Gunnarsson

– En fin födelsedagspresent. Vi ska möta collegelag från Bostonområdet där Steve Saviano kommer från. Att få visa upp sig där borta är ett bra skyltfönster, sa Nils med tindrande ögon.

– Mitt stora mål är att få spela junior-VM i Buffalo vid nyår, det vore häftigt att få vara med där.

Annons

Nils, som fyllde 19 på fredagen, har tidigare spelat två landslagsturneringar, i fjol i Halifax och i höstas i Nyköping.

Lakerstalangens landslagsuttagning innebär att han missar tre allsvenska matcher med klubblaget, derbymötena med Tingsryd och Troja samt en match mot Borås.

– Det är förstås lite tråkigt, men jag vet att vi har duktiga och hungriga backar i truppen som kan ersätta mig.

Nils Andersson var lycklig över sin landslagsplats i går, men också besviken över Lakers förlustmot Sundsvall.

– Vi var inte tillräckligt bra i de två första perioderna och inte hade vi något flyt med oss heller. I tredje tycker jag att vi spelade bra, då hade vi en fantastisk support från läktarplats. Det var grymt tryck och härligt att spela. Publiken stöd var som en extra spelare för oss på isen. Tyvärr räckte det inte till tre poäng, sa Nils Andersson som i U 20-landslaget bland annat får Oscar Fantenberg, förre Trojaspelare som numera spelar i HV 71, som lagkamrat.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons