Annons

Klubben ber fansen om bevis från läktarbråket

Köln ber supportrarna att ladda upp bilder och videor som kan hjälpa till att identifiera de ansvariga för läktarskandalen i Nice i torsdags.
Fotboll • Publicerad 10 september 2022
Köln-supportrar, till vänster, drabbar samman med Nice-supportrar, till höger, i samband med Conference League-matchen i Nice.
Köln-supportrar, till vänster, drabbar samman med Nice-supportrar, till höger, i samband med Conference League-matchen i Nice.Foto: Daniel Cole/AP/TT

Conference League-matchen i Frankrike fick skjutas upp närmare en timme efter att våldsamma scener utspelat sig på läktaren.

Fullskaligt slagsmål med olika tillhyggen samt pyroteknik ska ha kastats mellan falangerna. Det slutade med att 32 personer skadades varav nio var poliser. Fyra blev inlagda på sjukhus och en fick föras till sjukhus med allvarliga skador efter ett fall på fem meter från en läktare.

Annons

Fransk polis har inlett en utredning och Europeiska fotbollsförbundet har startat disciplinära utredningar mot båda klubbarna.

Tysk polis har upprättat en bevisportal för foton och videor och bundesligaklubben uppmanar sina supportrar att lämna bevis där.

– Det var bara en liten minoritet, färre än 100 personer som startade våldet och såg till att det spreds. Mer än 7 900 av de 8 000 Köln-supportrarna hade inget att göra med våldet, säger klubbchefen Christian Keller.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons