Annons

Klubben drar sig ur ligan efter jordbävningen

Fotbollsklubben Hatayspor, som kommer från den hårt drabbade staden Antakya, drar sig ur den turkiska ligan efter veckans jordbävning, rapporterar franska RMC sport.
Fotboll • Publicerad 9 februari 2023
Antakya-klubben Hatayspor drar sig ur turkiska ligan.
Antakya-klubben Hatayspor drar sig ur turkiska ligan.Foto: Khalil Hamra/AP/TT.

Hatayspor, som spelar i turkiska superligan, meddelar under torsdagskvällen att man kommer att dra sig ur seriespelet. Det bekräftar Ali Koc, ligaföreningens ordförande enligt franska radiostationen RMC sport.

– Hatayspor skickade ett brev där de meddelade att de vill dra sig ur och inte fortsätta den här säsongen, säger Koc i samband med en presskonferens.

Annons

Även FK Gaziantep, som geografiskt ligger nära katastrofen, funderar på att dra sig ur seriespelet. Men där har inget beslut tagits.

Det har i veckan rapporterats att fotbollsspelaren Christian Atsu, som spelar i Hatayspor, ska ha befunnit sig under rasmassorna. Det är i nuläget oklart om Atsu har räddats eller inte. Enligt turkiska medier är även sportdirektören, Taner Savut, spårlöst försvunnen efter jordbävningen som ägde rum natten till måndag.

Hittills har över 21 000 människor omkommit i Turkiet och Syrien efter den förödande jordbävningen. Dödssiffran förväntas fortsätta stiga.

Den turkiska fotbollsligan har uppehåll till den 3 mars.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons