Annons

Klubbrekord efter lagkaptenens äkta hattrick

Tre fullträffar på lite mer än en kvart.
Oscar Möllers snabba hattrick låg bakom Skellefteås 3–0-seger borta mot Rögle.
Nu har västerbottningarna tangerat klubbrekordet på tolv raka SHL-segrar.
Ishockey • Publicerad 10 december 2022
Det blev ett äkta hattrick för Oscar Möller. Arkivbild.
Det blev ett äkta hattrick för Oscar Möller. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Första perioden i Ängelholm blev mållös. Det var inte särskilt kul, ansåg Oscar Möller.

Första målet kontrade Skellefteås lagkapten in en minut in i andra perioden, fint serverad av JVM-aktuelle backen Axel Sandin-Pellikka, 17. Halvvägs in i mittenakten smällde han in 2–0, återigen assisterad av Sandin-Pellikka.

Annons

När andra perioden var färdigspelad hade Möller noterats för tre mål – ett äkta hattrick – och sett till att Skellefteå hade ledningen med 3–0.

Möllers målexplosion räckte gott och väl till seger. Det blev inga fler mål i matchen och segersiffrorna skrevs till 3–0.

– Vi spelar stabilt, rejält och får många bra anfall, säger Oscar Möller i C More.

Det var Skellefteås tolfte raka seger i SHL vilket är tangerat klubbrekord. Senast laget vann tolv raka matcher i svensk ishockeys högsta serie var säsongen 2015–2016.

Utöver Rögle–Skellefteå spelade även Leksand borta mot Timrå med start 15.15. Den matchen vände och vann Leksand med 4–1.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons