Annons

Kommunen har svängt om Arenastaden

Öster riskerade att förlora sitt avtal med Växjö kommun kring skötseln av Arenastaden.Men Växjö kommun har svängt. Nu diskuteras i stället en förlängning.
Publicerad 2 maj 2016
Foto: Lena Gunnarsson
Foto: Lena Gunnarsson

Växjö kommun betalar drygt 3,5 miljoner kronor varje år till Östers IF för att föreningen ska sköta driften av idrottsanläggningarna på Arenastaden.

Men i mitten av april berättade Smålandsposten att Växjö kommun inte var nöjt med hur Öster genomför uppdraget.

Annons

Fotbollsplanerna sköttes inte enligt överenskommelsen, den allmänna städningen fungerade inte och på löparbanorna hade det börjat växa gräs.

Då aviserade kommunen att avtalet skulle avslutas när det löper ut den 30 september.

Men nu är tongångarna annorlunda från kommunens sida.

– Vi har haft lite möten och vi håller nu på att titta på hur vi kan utforma ett nytt avtal, en förlängning helt enkelt. Mer än så kan jag inte säga i dagsläget, säger kommunens fritidschef Jessica Råhlin till Smålandsposten.

Så ni på kommunen har svängt i den här frågan?

– Ja det har vi gjort.

Varför?

– Vi håller på att se över om vi kan hitta en bra väg för att få det att fungera.

Hur sköter Öster anläggningarna i dag?

– Nu har jag inte uppdaterat mig kring läget den senaste månaden men jag har inte hört något om att det ska finnas några klagomål den senaste tiden, och då har det väl fungerat gissar jag.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons