Örebro vann toppmötet med Rögle efter 6-5 i förlängningen.
Och stekhete Robin Kovacs fortsätter att leverera i hemmaborgen.
Ishockey • Publicerad 14 november 2020
Robin Kovacs fortsätter att visa fin form. Arkivbild.
Robin Kovacs fortsätter att visa fin form. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

Örebro krossade först Malmö på hemmais – två dygn senare ordnade tabelltrean en ny seger mot tvåan Rögle – i Behrn arena där närkingarna tagit poäng i alla åtta hemmamatcher denna säsong.

Och det var som vanligt Robin Kovacs som drog i gång målskyttet i första perioden – i numerärt överläge efter rena klapp-klapp-spelet.

– Jag hittar en öppen yta och får sen egentligen till en felträff. Men det är skönt att den går in ändå, säger Kovacs.

Örebroforwarden har nu gjort mål i fyra raka matcher, och sju totalt för säsongen – och inte helt ologiskt var det kedjekompisen Mathias Bromé som stod för en läcker assist.

– Det är skönt. Jag får otroligt bra passningar från Bromé. Så det är mycket kredd till honom som hittar igenom med passningar till mig som jag kan raka in. Jag får liksom öppna mål, vem som helst kan nästan göra mål i de lägena. Det var samma sak här i torsdags.

Näkyväs känslosamma mål

Då hittade Robin Kovacs rätt två gånger mot Malmö. Och efter den matchen berättade han för TT att han är i sitt livs form och siktar på att slå sitt målrekord på 13 fullträffar i SHL.

TT: Nu är du ännu närmare ditt rekord.

– Ja, men det är ingenting jag tänker på. Jag tar match för match, sen om jag göra mål så är det en bonus. Men det är klart att det är skönt att göra mål.

I slutet av första perioden ökade sedan finländaren Kristian Näkyvä på ledningen till 2–0, helt ensam med målvakten Johan Gustavsson. Extra skönt och känslosamt för den uppskattade Örebrobacken som gjorde sin tredje match efter cancerbehandlingen.

Men skåningarna kom ut till den andra perioden i flygande fart och hämtade upp underläget.

Efter knappt två minuter fick Moritz Seider hål på hemmamålvakten Jonas Arntzen när han tryckte i väg reduceringen från backposition.

Abigols avgjorde

Fem minuter senare satte Robin Salo 3–1 med ett distinkt avslut i krysset. Men gästerna replikerade snabbt när Simon Ryfors styrde in 3–2 och gjorde mål i fjärde matchen i följd. Och bara sekunder senare kvitterade också Taylor Matson på en retur.

– Vi behöver förbättra våra andraperioder. Då tycker jag att vi brukar gå ner oss lite, så det måste vi se över för att hålla oss kvar i toppen och vara en guldkandidat, säger Robin Kovacs och tillägger:

– Andra perioden är under all kritik och vi släpper in Rögle i matchen. Sen blir det bättre i tredje igen.

Då fick Örebro en smakstart när Ludvig Rensfeldt skickade upp 4–3 i nättaket. Men lite senare kvitterade Rögles Daniel Zaar, varpå Örebrokaptenen Christopher Mastomäki kastade sig raklång och skickade in 5–4.

Fem minuter senare satte Samuel Jonsson 5–5 i öppet mål. Forwarden Rodrigo Abols fick sedan sist ordet när han klev fram i förlängningen och ordande extrapoängen för Örebro - och Rögles trend stannade på fem raka segrar.