Annons

Kristiansson favorit i Semesterturen

I dag, med start 11.00, kör Södra Sunnerbos Motorklubb sin rallytävling Semesterturen start och mål i Traryd. 120 förare har lockats till tävlingen, som ingår i Bilsport Rally Cup.
Publicerad 3 juli 2015

Södra Sunnerbo MK arrangerar Semesterturen med jämna mellanrum, senast (2013) blev det dock ”bara” en sprinttävling. 120 ekipage kommer till start i tävlingen som är mycket kompakt.

3 stycken specialsträckor, vilka tillsammans mäter 21 km, finns på en totallängd på knappt 7 mil.

Annons

Janne Kristiansson från Växjö blir förhandsfavorit till totalsegern i tävlingen tillsammans med Bilsports Rallycups fjolårssegrare Johan Axelsson.

Robert Karlsson från Ljungby och Nybros Håkan Tagesson är främsta utmanare.

I klass Volvo Original kommer det att stå ett veritabelt slag mellan hemmaförarna Thomas Karlsson och Jesper Gunnarsson.

Rallytävlingen utgår från Medborgarhuset i Traryd och sträckorna finns söder och väster om start- och serviceplatsen. Första bil startar klockan 11.00 på lördagen och väntas köra i mål cirka tre timmar senare.

Bengt Johansson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons