Annons

Kroatien vann – Frankrike sist i gruppen

Repris på senaste VM-finalen. Då fick Kroatien revansch på Frankrike genom en tidig straffspark.
Med bara två matcher kvar är fransmännen sist i gruppen och riskerar uttåg ur Nations Leagues A-division.
Fotboll • Publicerad 13 juni 2022
Kroatien firar efter vinsten mot Frankrike.
Kroatien firar efter vinsten mot Frankrike.Foto: Thibault Camus/AP/TT

– Det har varit en svår månad när det gäller resultaten. Vi saknade energi och styrka mot de lag vi mötte. Vi tappade lite självförtroende längs vägen, men främst berodde det på att vi var slitna. När man spelar så många matcher blir det tufft, säger den franske förbundskaptenen Didier Deschamps efter matchen, enligt BBC.

Kroatien frustrerade det roterade franska laget, där visserligen stjärnorna Benzema och Mbappé spelade hela matchen.

Annons

Stjärntrion på det kroatiska mittfältet bestående av Luka Modrić, Mateo Kovacić och Marcelo Brozović dominerade från första minuten.

Efter en hörna fem minuter in i matchen fick Karim Benzema en perfekt kontringsmöjlighet från eget straffområde, men domaren blåste av och pekade på straffpunkten.

Fransmännen var ursinniga men på repriserna visade att Ibrahim Konaté trampat Ante Budimir på hälsenan. Mike Maignan i Frankrikemålet hade fingrarna på Modrićs straff men fick se sig besegrad.

Inte utvisad

En av snackisarna lär bli huruvida Matteo Guendouzi borde varit utvisad eller inte. Runt tjugo minuter in armbågade han Josip Brekalo i ansiktet, men domaren och VAR-rummet valde att fria den unge fransmannen.

Kroatien var det tydligt bättre laget i den första halvleken, men i inledningen av den andra skruvade Frankrike upp tempot och Kroatien blev nedtryckta.

När Lucas Digne föll i Kroatiens straffområde skrek fransmännen på straff, det fanns kontakt men domaren blåste för inspark.

Frankrikes bästa målchans kom i den absolut sista minuten då Kroatien höll på att göra självmål, men målvakten Ivica Ivusic var snabbt nere vid stolproten.

Det var första gången sedan 2020, på 23 matcher, som Frankrike inte gjort mål i en landskamp, då var det Finland som nollade Les Bleus.

Danmark toppar

Danmark toppar gruppen efter sin 2–0-vinst över Österrike. Två mål i den första halvleken av Jonas Wind och Andreas Skov Olsen blev för mycket för Österrike.

Danske förbundskaptenen Kasper Hjulmand lär vara nöjd då danska laget fortsätter imponera efter EM-semifinalen i fjol.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons