Annons

Krönikan: Tingsryd körde fast i Ljungby...

Det är inte ens tio mil mellan Tingsryd och Ljungby.
Om sträckan går mer uppför än nerför vet jag inte. Den verkliga uppförsbacken väntade under alla omständigheter på Tingsryd först när laget kom fram till Sunnerbohov.
Sport • Publicerad 1 december 2011
På isen körde deras favoritlag fast, och utanför hallen körde deras buss fast... Det blev en trist kväll i Ljungby för Tingsryds fans. Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK
På isen körde deras favoritlag fast, och utanför hallen körde deras buss fast... Det blev en trist kväll i Ljungby för Tingsryds fans. Foto: PER-ERIK SANDEBÄCKFoto: 

Och uppförsbacken var lika självförvållad som omöjlig att komma över.

Redan efter en period mellan Troja och Taif stod det 3–0 till hemmalaget. Matchen slutade 4–1.

Annons

Men den tunga resan var inte över ens då...

Åtminstone inte för de Tingsrydsfans som hade åkt till Ljungby. Deras buss fastnade nämligen i en lerig gräsmatta utanför Sunnerbohov.

Ibland blir genvägar senvägar.

En traktor gjorde misslyckade försök att dra loss bussen och när jag skriver den här krönikan på Sunnerbohovs pressläktare hör jag att bärgare tillkallats.

Först körde Tingsryds spelare fast på isen.

Sedan körde Tingsryds supporterbuss fast i leran.

Det var inte Taifs kväll.

Att Troja trampar plattan i botten i egna hallen vet hela hockeysverige.

Att Troja tack vare det gör 1–0 är allt annat än ovanligt.

Trots det vek Tingsryds spelare ned sig totalt efter Mikael Ahléns 1–0.

Annons

"Killarna drog en blöt filt över sig. Tyckte synd om sig själva och gick och gömde sig" summerade Taifs tränare Joakim Fagervall .

Det var en klockren beskrivning av vad som hände. Richard Muellers "indianpass" resulterade snart i 2–0, och Taifs försvarsagerande var allmänt förvirrat.

"Vi tappade två backar i samma hörn flera gånger. Det är inte okej. Jag är jävligt besviken på det som hände efter deras 1–0-mål" fortsatte Fagervall, nu med adressChristoffer From-Björk och Christoffer Björklund (som var inne på första periodens alla tre Troja-mål).

Men även om vi bortser från Taifs tafatta agerande låg det i luften att Troja skulle dra det längsta derbystrået den här gången.

Taif vann höstens första derby med hela 7–3, trots att det spelmässigt var jämnare än så, och Troja hade förlorat åtta av nio matcher före gårdagen.

Hemmaspelarna var helt enkelt taggade till tänderna.

Men inte övertaggade.

Att Troja kan ösa på framåt vet vi alltså, men den här onsdagskvällen spelade laget dessutom smart defensivt. Backarna stod upp högt. Hemmaspelarna stängde mittzon och såg till att Tingsryds spelare inte fick några ytor.

Taif fick trots det chanser att komma in i matchen, men när inte målvakten Trevor Koenig (precis hemkommen från ett besök hos sin sjuke far i Kanada) stod i vägen offrade sig utespelarna förtjänstfullt.

Tvåmålsskytten Mikael Ahlén kastade sig till exempel och täckte ett stenhårtJari Kauppila -skott när Taif hade powerplay vid ställningen 3–1 mitt i tredje perioden.

Trojas seger var hur rättvis som helst i derbyt som, på grund av en svag insats av domaren Mikael Holm , blev lite mer holmgång än nödvändigt?

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons