Annons

Kronobergslöften gjorde flera poäng

Tre kronobergslöften, Tingsryds AIF:s Victor Crus-Rydberg och Växjö Lakersduon Daniel Norbe/Mikael Johansson har varit framträdande i Sveriges Team 16-landslag 14–19 december.
Sport • Publicerad 21 december 2010

Sverige inledde med två träningslandskamper mot Finland i Lysekil. När blågult vann med 6–4 assisterade Victor Crus-Rydberg till ett mål och när Finland besegrades med 5–3 passade Daniel Norbe fram till två mål medan Mikael Johansson och Victor Crus-Rydberg hade en assist vardera.

Efter detta dubbelmöte reste Team 16-landslaget till norska Skien för att spela Nordic Cup. Sverige inledde med att spela 2–2 mot Danmark och i den matchen blev kronobergarna poänglösa.

Annons

När Sverige utklassade Norge med 7–1 gjorde Daniel Norbe ett mål och en assist medan Victor Crus-Rydberg passade till tre mål.

Mikael Johansson gjorde målet när Sverige avslutade turneringen med att förlora mot Finland med 1–2.

Nästa uppgifter för Sveriges Team 16-landslag är matcher i 4-nationsturneringen i finska Vierumäki 11–13 februari. I den turneringen ska Sverige spela mot Finland, Ryssland och Tjeckien.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons