Annons

Kullashi lämnar Eskilstuna för Rosengård

Eskilstunas anfallsstjärna Loreta Kullashi är klar för spel i damallsvenska rivalen och serieledaren Rosengård.
22-åringen, som gjort fyra mål på tolv matcher för tabellfemman, har skrivit på ett två och ett halvt år långt kontrakt över säsongen 2024.
Fotboll • Publicerad 11 juli 2021
Loreta Kullashi lämnar Eskilstuna för spel i storlaget Rosengård. Arkivbild.
Loreta Kullashi lämnar Eskilstuna för spel i storlaget Rosengård. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

"Det känns fantastiskt att komma till en av Europas största klubbar som har samma ambitioner och målsättningar som jag. Jag hoppas kunna hjälpa laget att ta hem titeln i damallsvenskan och nå långt i Champions League", säger Loreta Kullashi i ett uttalande på klubbens hemsida.

Rosengårds sportchef Therese Sjögran säger att Loreta är en av Sveriges största talanger.

Annons

"Hon sticker verkligen ut med sitt sätt att spela och har en personlighet som kommer passa i FCR. Vi har följt henne ett tag och att hon flyttar till oss nu är en bra tajming både för oss och för henne. Vi har mycket boll i matcherna så Loretas sätt att röra sig på offensiv planhalva kommer utveckla vårt spel ännu mer."

Kullashi, som har meriter från A-landslaget, ansluter till Rosengård om två veckor och kan debutera när damallsvenskan startar om efter OS i augusti.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons