Annons

Kulusevski: Mycket att förbättra

2–0 i Nations League-premiären mot Slovenien.
Efter matchen delade Dejan Kulusevski ut både ris och ros.
Fotboll • Publicerad 2 juni 2022
Dejan Kulusevski, nummer 21, efter sitt 2–0-mål mot Slovenien.
Dejan Kulusevski, nummer 21, efter sitt 2–0-mål mot Slovenien.Foto: Christine Olsson/TT

22-åringen punkterade mötet när han elegant skickade upp 2–0 i nättaket i slutminuterna efter en soloräd.

– Jätteskönt, jag har inte gjort så många mål i landslaget, så jag hoppas göra många fler, men jag är glad, säger Kulusevski, som gjorde sitt andra mål i landskamp nummer 22.

Annons

Dessförinnan hade han fått se lagkapten Emil Forsberg ge Sverige ledningen med 1–0 på straff strax innan halvtid.

"Har ingen targetspelare"

Trots 2–0 på resultattavlan var Kulusevski inte helt nöjd med det svenska spelet, som i kvällens match hade ett nytt spelsystem: 4–3–3 med en ensam central anfallare i form av Alexander Isak.

– Det var helt okej, vissa stunder var bra, vissa lite mindre. Det är alltid viktigt att vinna, men vi har mycket att förbättra, säger Kulusevski och fortsätter:

– Det har blivit så ofta, att när vi leder så slutar vi spela kort och skickar upp den på chans många gånger, men vi har ingen targetspelare. Då förlorar vi alla dueller, vi måste börja spela annars kommer det bli tufft.

Forsberg: Blir ängsliga

Forsberg är inne på samma spår som sin lagkamrat.

– Med lite eftersmak så tycker jag att vi blir ganska ängsliga i andra halvlek. Lite djupa, vi låter dem styra spelet lite för mycket. Men fantastiskt skönt att vinna, det tyder på en styrka också, säger lagkaptenen och fortsätter:

– Som vi sagt tidigare, det är lite nytt nu, det kommer bli lite missförstånd här och där, det kommer inte se helt hundra ut. Det viktiga är att vi får in varje spelare i den rollen som den ska ha, så att den (spelaren) får ut sin potential i den rollen, men det började bra i första halvlek tycker jag.

Redan på söndag väntar nästa match i Nations League, då tar Sverige emot Norge på Friends arena.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons