Annons

Kuno om kompensationskraven: "Helt sjukt"

Det är låsta positioner mellan Ängelholms FF och Öster i "fallet Roar Hansen".
Roar Hansen är anställd av Ängelholms FF fram till 1 juni 2011 och Öster måste köpa loss honom från kontraktet.
Sport • Publicerad 23 december 2010

– Vi är beredda att betala Ängelholm en ersättning för att få Roar som tränare när säsongen börjar. Ängelholm tycker att vår summa är för låg och Öster tycker att deras summa är för hög, säger Östers sportchef Peter Kuno Johansson.

Hur mycket skiljer?

Annons

– Ängelholm vill ha tre gånger mer än vad vi vill betala. Det är helt sjukt...

Roar Hansen hade tränat Ängelholms FF under fem säsonger när han själv sa upp sitt avtal. Öster lockade och Roar har skrivit ett treårskontrakt med Öster, konkurrenten i superettan.

Nu hoppas Österledningen att Ängelholm snart ska hitta en ersättare till Hansen.

Det har spekulerats i namn som förre helsingborgaren och landslagsbacken Andreas Jacobsson, spelande tränare i Svalöv, konstellationen Jörgen Petersson/Joakim Persson och Patrik Johansson från danska Aalborg.

Samtliga lär ha haft en sittning med Ängelholms sportchef, förre Österbacken Stavros Papadopoulos. Enligt säkra källor ska "Andy" Jacobsson vara prio ett.

– Ängelholm kör med snacket att Roar Hansen ska leda lagets försäsong. De säger plötsligt att Roar är en så bra kille.

– Men skulle Ängelholm behålla Roar får de punga ut med ett antal 100 000 kronor i lön, samtidigt som de kan få betala en ny tränare, menar Peter Kuno.

Finns en plan B i Öster om Ängelholm skulle behålla Roar Hansen?

– Ja, då får Kalle Björklund (assisterande tränare till Roar Hansen i Öster) ta huvudansvaret. Vi har också Andreas Ottosson i vår akademi där under A-laget.

– Men det här med Roar kommer att lösa sig, svarar sportchefen.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons