Annons

Kvaltrubbel

Alla var tillgängliga.
Veckans träningspass har varit bra.
Men vad hjälpte de ultimata förutsättningarna när Växjö Queens skott ständigt tog i korgringen, samtidigt som 08 Stockholm stoppade i bollen.
Sport • Publicerad 16 mars 2006
Bäst i Queens. Ulrika Larsson tar sig förbi 08 Stockholms Elinor Bel i förlustmatchen i kvalet till basketens damliga. Foto: LARS-GÖRAN RYDQVIST
Bäst i Queens. Ulrika Larsson tar sig förbi 08 Stockholms Elinor Bel i förlustmatchen i kvalet till basketens damliga. Foto: LARS-GÖRAN RYDQVISTFoto: 

08 Stockholm vann kvalmatchen mot Växjö Queens i Teleborgshallen med 83-65.

Det här var tredje gången som lagen möttes i vinter och 08-orna har vunnit alla tre. Slutsats: Växjö Queens har inte räckt till mot det längre Stockholmslaget.

Annons

I går trodde de dryga hundratalet i hallen att Växjö Queens skulle spräcka nollan.

Men det fanns en i dubbel bemärkelse stor skillnad mellan lagen.

Natasha Thomas, 08 Stockholms amerikanska, stod alltid rätt och gjorde de där enkla poängen. 34 poäng blev det till slut från Natashas sida.

Valet av matchens lirare i 08 Stockholm har aldrig varit så givet under säsongen.

- Vi spelade bra stora delar av matchen, men vi hade inte fysiken och vi missade skotten. Jag vet inte varför vi missade skotten, utan här behövs mer koncentration, säger Växjö Queens coach Boro Nikolinovic.

Två av tre lag i kvalet når damligan. Efter 08 Stockholms seger i Växjö är det mer eller mindre klart att Växjö Queens och Sätila/Borås får göra upp om den andra biljetten.

Frank Alm, coach i Sätila, valde att spionera i Teleborgshallen istället för att coach sitt lag i sista omgången i Huskvarna i division 1.

- Jag har en känsla av att hemmaplan kommer att avgöra kvalet. Jag är inte direkt imponerad av vad jag fick se Växjö Queens och 08 Stockholm visa upp. Klart att vi har chansen, säger Frank Alm, som berättar att boråsarna sedan tre veckor tillbaka har amerikanskan Katarina Hanks som förstärkning.

Boro Nikolinovic har inte gett slaget förlorat.

- Efter den här förlusten finns ingen anledning att misströsta. Kvalet är långt ifrån slut och vi kan slå 08 i Stockholm, säger den ständigt optimistiske Boro.

Annons

Det märktes att det var två nervösa lag som gick ut till spel. Första halvan av matchen var jämn. 08 Stockholms tunga pjäser, Natasha Thomas, Leila Menguc och Slavica Jocovic, drog tidigt på sig två foul vardera.

Därefter behöll de lugnet och spelade bara bättre och bättre.

Växjö Queens hade en bra period när Maria Johansson och Nikki Weddle med varsin trea gav Queens ledning, 30-26. Men Queens tjejer valde de svåra alternativen i offensiven alltför många gånger.

Så kom det vanliga Queens-tappet i början av tredje. 41-43 blev snart 43-56 på tavlan. Som mest ledde 08 Stockholm med 18 poäng.

Växjö Queens, där Ulrika Larsson var det klart skinande ljuset, får sikta in sig på att ta Sätila i två matcher.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons