Annons

Kylige Persson fixade Trojasegern

När det handlar om straffavgörande krävs två saker.
Teknik och kyla.
Troja/Ljungbys Mattias Persson har båda.
– Otroligt härligt att vi kan åka härifrån med två poäng, säger matchvinnaren efter straffdramat i Haparanda.
Sport • Publicerad 20 mars 2011

Troja/Ljungby har inlett kvalserien strålande med två raka segrar. I Haparanda kom den tredje även om det satt hårt inne.

Den här gången fick laget nöja sig med två pinnar men det var ingen som rynkade på näsan åt den skörden.

Annons

- Med det spel vi hade i dag ska vi vara jättenöjda med två poäng. Asplöven har meriterade spelare och dessutom hemmaplan. Jag är glad att vi lyckades vända det här, säger Trojatränaren Torbjörn Persson.

Det här var en match där seriefavoriten Troja/Ljungby lika gärna hade kunnat bli poänglöst men Niklas Karmhag såg till att ta matchen till förlängning genom sitt 4-4-mål.

Efter en resultatlös förlängning skulle allt avgöras på straffar och där har Troja/Ljungby verkligen ett ess att plocka fram.

– Mattias (Persson) är en bra straffskytt, han brukar vara kall, säger Joel Johansson.

Och visst var Persson kall. Han var till och med iskall när han åkte fram och retfullt enkelt satte lagets andra straffmål mellan benen på Asplövenmålvakten Dan Mogemark.

– Den brukar jag göra. Jag drar den på backhand och lägger den i luckan mellan benen. Den brukar sitta, säger han.

När båda lagen lagt tre straffar hade båda lagen gjort två straffmål så allt fick slutligen avgöras genom ”sudden-straffar”.

Vem skickade Troja/Ljungby in? Rätt gissat!

Mattias Persson fick förtroendet och han var lika kylig den här gången när han drog pucken från backhand till forehand för att sedan sprätta upp den ovanför målvaktens plockhandske.

- Jag tog rätt bra fart men bromsade sedan in. Sedan gick jag först åt höger, sen åt vänster och så ”bom”, säger han och lagkompisarna i omklädningsrummet skrattar gott åt den målande beskrivningen.

Annons

Mattias Persson och alla andra i Troja/Ljungby var nöjda över utdelningen i gränsstaden.

– Skönt att vi vann. Vi kom inte alls upp i normal standard. Samtidigt slet de stenhårt. Det är ändå ett styrkebesked av oss att spela en mindre bra match och ändå kunna åka härifrån med två poäng, fortsätter Persson.

Men segern blev dyrköpt för både Jesper Williamsson och Tommi Satosaari fick avbryta matchen med skador.

Jesper Williamsson utgick redan i början av matchen efter en närkamp bakom egen förlängd mållinje. Han blev liggande ett tag och han grinade illa när han lämnade båset.

– Det gjorde väldigt ont. Höger axel kan ha hoppat ur led en kort stund. Jag vet inte vad som hände men jag gick in och försökte ta pucken, säger han.

Spelar du nästa match?

- Vi får se hur det går i veckan.

Men det fanns också en annan hjälte.

Tommi Satosaaris högra hand kom i kläm när Asplövenanfallaren Eric Przepiorka snurrfintade in en straff och handen bara skakade av smärta när Satosaari kom till båset och fick av sig klubbhandsken.

Med reservmålisen Petter Sandström i målet kunde Troja/Ljungby avgöra.

Annons

Det är oklart hur allvarlig Satosaaris handskada är.

– Enligt läkaren här på plats så är inget brutet så som det ser ut nu är det inte frågan om att röntga handen, säger Torbjörn Persson.

Segern i Haparanda innebär att Troja/Ljungby behåller ledningen i kvalserien.

Joakim Nordlund

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons