Annons

Lagkaptenen petad i truppen inför EM

Handbollens förbundskapten Tomas Axnér tar ut sin dotter Tyra till de EM-förberedande landskamperna mot Brasilien. Men inte lagkaptenen Carin Strömberg.
"Jag har valt de tillgängliga spelare som jag anser är bäst just nu", säger Axnér.
Handboll • Publicerad 6 september 2022
Carin Strömberg. Arkivbild.
Carin Strömberg. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

I november spelas EM i Slovenien, Nordmakedonien och Montenegro. Handbollslandslaget inleder uppladdningen med två landskamper mot Brasilien den 29 september (Uppsala) och 1 oktober (Eskilstuna).

De senaste årens lagkapten, mittnian Carin Strömberg, ställs över. Saknas gör också de skadade kantspelarna Olivia Mellegård, Clara Lerby och Mathilda Lundström. I stället får den orutinerade trion Clara Monti Danielsson, Ida Gullberg och Tyra Axnér chansen. Ingen av dem var med i fjolårets OS och VM.

Annons

"Jag har valt de tillgängliga spelare som jag anser är bäst just nu, men vi har ett par veckor kvar innan EM-truppen ska tas ut och den är på inget sätt spikad än. Det finns fortfarande möjlighet för de som inte är uttagna den här gången att visa att de ska ta en EM-plats. Säsongen har precis inletts och flera spelare har bytt till bättre klubbar eller ligor och har potential att ta ytterligare kliv i sin utveckling", säger Axnér i ett pressmeddelande.

"Stommen från de senaste mästerskapstrupperna är fortfarande med här."

Sverige gick till semifinal i OS och kom femma på VM.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons