Annons

Lakers avslutade snyggt

Växjö Lakers avslutade allsvenskan snyggt genom att tvåla till ett formstarkt Rögle BK med 5–2. Skåningarna kom till Växjö Ishall med nio raka segrar. En statistik som understryker Lakers klass inför den stundande kvalserien.
Sport • Publicerad 3 mars 2011

-Vi hade förlorat två matcher i rad och nu ville vi spela för vår heder. Det var vår skyldighet mot de supportrar som stöttat oss under hela säsongen, säger Josh Soares.

Han var serieledare med laget och tvåa i poängligan, bara någon futtig poäng efter Örebros Conny Strömberg.

Annons

-Jag har jobbat hårt för poängen, men viktigast var att vinnarkänslan i laget var tillbaka, kommenterar Josh Soares, som svarat för hela 57 pinnar under säsongen.

Ett grymt bra facit.

Växjö Lakers assisterande tränare Fredrik Hellgren träffar huvudet på spiken när han talar om Josh Soares och kval.

- Josh älskar att vara i hetluften. Vi kan vänta oss mycket av honom framöver.

Växjö Lakers och Rögle hade bara äran att spela för som klara för topp tre.

Det märktes också i den första ganska tama perioden, där Dustin Johner styrde in ledningspucken efter skott från blålinjen från Johan Jonsson. Andra påminde ganska mycket om den första, men Lakers ryckte upp sig spelmässigt. Joakim Hilldings 2–0 på fint pass från Josh Soares efter 19.39 föll rättvist.

-?Första perioden var jämn och trevande, medan vi tog mycket bättre beslut i banan i den andra. Precis som vi snackat om i omklädningsrummet, säger Fredrik Hellgren.

Visserligen reducerade Rögles Henrik Björklund (han gjorde gästernas båda för aftonen) i spel fem mot tre, men det blev signalen till en härlig Lakers-period.

Mellan 5,07 till 14,16 small det tre gånger bakom Rögles målvakt Joel Gistedt. Josh Soares, Daniel Åhsberg och Gustav Hjalmarsson nätade.

Växjö Lakers uppträdde med fantasi i passningsspelet och etablerade bra tryck.

Annons

– Nu tar vi med oss den här segern, och det psykologiska övertag som det för med sig, in i kvalserien. Ishockey i dag handlar om att minimera misstag och vi gjorde vi en klart godkänd insats, säger Fredrik Hellgren.

Det fanns gott om matchvinnare i Lakers. Målvakten Karol Krizan utsågs till lagets bäste spelare, ingen av backarna föll ur ramen, och Rögles backar hade svårt att få stopp på speciellt Josh Soares och Duston Johner.

Rögles tränare Kenny Jönsson valde att hylla sin unga backbesättning och såg fram emot kvalserien.

-Det var en bra match där killarna i båda lagen krigade på. Vi fick lite hopp efter vårt 2–1, men sedan dödades vi fullständigt av två snabba Växjömål, säger Kenny.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons