Annons

Lakers erbjuder Fagervall nytt tvåårskontrakt

Växjö Lakers har gett tränaren Joakim Fagervall en förfrågan om ett förlängt kontrakt. "Jocke", som just nu leder ett formstarkt allsvenskt lag, ska innan januari månads utgång lämna svar.
Sport • Publicerad 9 januari 2006

- Det stämmer att Lakers vill förlänga mitt kontrakt som löper ut efter den här säsongen. Jag ska ta ställning efter samtal med min familj, säger Joakim Fagervall.

Han låter hemlighetsfull, men lättar på förlåten:

Annons

- Jag har trivts väldigt bra i Lakers. Jag gillar föreningen.

Mats Elmlund, Växjö Lakers ordförande, bekräftar att han är mycket nöjd med Fagervalls arbete.

- Vi ser gärna att Joakim Fagervall skriver på för två nya år, säger Mats.

- Joakim har levererat det han lovat i Lakers. Han har lyft klubben ytterligare ett snäpp professionellt. Då tänker jag på träning och inställning.

På väg mot kvalplats

Joakim Fagervall och hans ständige vapendragare Henrik Evertsson har format Växjö Lakers under två år. Laget har aldrig varit starkare än under de fem-sex senaste omgångarna.

- Det är för mycket att säga att vi tränare format laget. Det har vi gjort tillsammans med spelare, styrelse och hela föreningen, säger "Jocke".

På Växjö Lakers sju senaste matcher har laget åkt på en förlust efter ordinarie matchtid. Bofors, på god väg att ta en plats i kvalserien till eliten, är enda laget som hemma i Nobelhallen spräckt sviten.

- Grymt bra med tanke på att vi mött så många allsvenska topplag. Framförallt har vi lyckats genomföra det vi pratat ihop oss om inför matcherna.

Han ser möjligheter istället för svårigheter inför mötet med Malmö IF borta i kväll.

- Vi åker dit totalt utan press. Det ska ge oss farten, förklarar Joakim Fagervall.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons