Annons

Lakers förlorade slaget om Småland

Växjö Lakers fick ingen revansch på HV71 för den tunga 0–4-förlusten i Vida Arena.
I en fullsatt och kokande Kinnarps Arena blev det på nytt förlust i slaget om Småland.
Denna gång med 2–4.
Jönköping (från Smålandspostens utsände) • Publicerad 1 december 2018
Simon Önerud har skjutit 3–1 till HV71. Erik Josefsson ser av förklarliga skäl inte glad ut.
Simon Önerud har skjutit 3–1 till HV71. Erik Josefsson ser av förklarliga skäl inte glad ut.Foto: JONAS LJUNGDAHL

Ett mäktigt tifo av 25-årsfirande supporterklubben North Bank Supporters skapade en elektrisk stämning i Kinnarps Arena. En stämning som tycktes få HV71 att flyga iväg på isen när pucken väl släpptes.

Omgående sattes Växjö Lakers på stenhårda prov och intensiteten och tempot som HV71 drog upp ledde till ett antal felpass och bortgivna puckar från Lakers sida.

Annons

Sedan, under 13 brännande effektiva sekunder, lyckades HV71 få den redan upphettade arenan att fullständigt koka av eufori.

Tiden var 6.26 när Johan Johnssons skott via en Lakersspelare letade sig förbi Viktor Fasth i Lakerskassen.

När sedan Daniel Rahimi och Linus Fröberg misslyckades med att få ut pucken ur zon fick Markus Ljungh plötsligt stå helt fri med Fasth. Han drog till vänster och lyckades lägga in pucken i kassen.

2–0 och en enorm uppförsbacke väntade Växjö Lakers.

Efter hand stabiliserades Lakersspelet och man kunde börja skapa farliga lägen framåt. Julius Junttila och Linus Fröberg hade varsin riktigt bra möjlighet att reducera men Jonas Gunnarsson stod pall.

Även i andra perioden hade Lakers svårt att forcera HV71:s rörliga och positionssäkra försvarslinje. Intentionerna fanns, men de tog slut runt offensiva blålinjen. Brendan Shinnimins plötsliga 2–1-reducering kom därför som en skänk från ovan. En HV-spelare drog in pucken i egen zon och upphävde det offsideläge Shinnimin befann sig i. Shinnimin snodde pucken, tittade upp och avslutade mycket snyggt stolpe-in och Gunnarssons målnolla var spräckt.

Lakers hade sedan några ytterligare bra sekvenser till fler mål men ett riktigt dåligt byte blev sedan förödande. Simon Önerud fick tag i en puck som skulle ha spelats ut ur zon långt tidigare och pricksköt in 3–1 och den branta uppförsbacken var tillbaka för Växjö Lakers.

Växjö Lakers fick sedan precis den start man behövde i den tredje perioden för att ha en rimlig chans att ta igen underläget. En läcker passning av Linus Fröberg styrdes elegant in av Julius Junttila och jakten på poäng var i gång.

Därefter såg HV71 för första gången i matchen ut att vara i gungning. Lakers tryckte på, kom i nya anfallsvågor och testade Jonas Gunnarsson på alla upptänktliga sätt.

Men kvitteringen kom aldrig.

När Viktor Fasth plockades ut med nästan två minuter kvar vann Lakers teken, ställde upp perfekt, testade att skjuta men det gick inte och istället snodde HV71 pucken och Anton Bengtsson kunde kasta sig fram och skicka in 4–2:an i tom kasse.

Daniel EnestubbeSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons