Annons

Lakers gör tvärtom – och Colby är på is

När andra slappnar av och njuter av julledigheten har hockeyspelarna ett späckat schema.
Tre kompletta SHL-omgångar avgörs på fem dagar väntar.
– Vi har gjort lite tvärtom mot vad vi brukar, säger Växjö Lakers tränare Sam Hallam om det senaste uppehållet.
Sport • Publicerad 24 december 2013
Colby Armstrong jublar efter ett mål mot HV tidigt i höst. Kanske gör han comeback på annandagen då Örebro gästar Växjö.
Colby Armstrong jublar efter ett mål mot HV tidigt i höst. Kanske gör han comeback på annandagen då Örebro gästar Växjö.Foto: MIKAEL FRITZON / TT
Sam Hallam har valt att göra lite tvärtom mot under tidigare speluppehåll och gett laget mycket ledigt från isträning.
Sam Hallam har valt att göra lite tvärtom mot under tidigare speluppehåll och gett laget mycket ledigt från isträning.Foto: ROBERT GRANSTR÷M / TT

Med undantag för Skellefteå och Frölunda har vi en tabell, så jämn att det nästan går att spekulera sönder den. Eller, för att förtydliga...

...har vi tre lag på 51 poäng: trean Luleå, fyran Brynäs och femman Växjö Lakers.

Annons

...har vi Leksand på den sjätte och sista slutspelsplatsen med 49 poäng, och en jagande klunga bakom med Modo (47), Linköping och Färjestad (båda 46).

...har HV 71 bara två poäng ner till en kvalserieplats när man startar om med Torgny Bendelin som ny tränare efter kickade Ulf Dahlén.

Kort sagt: SHL ser ut precis så som en dramatisk tabell ska se ut. För Växjö Lakers har spelschemat utfallit på så sätt att man har hemmamatcher både på annandagen (Örebro) och den 28:e (Skellefteå) samt Brynäs borta dagen före nyårsafton.

– Jag tycker att det känns jättepositivt. Jag tycker att vi kom igång bra mot slutet med några bra matcher även om det blev en mindre bra insats mot Linköping i senaste matchen. Men det kändes som att den matchen bidrog till lite "jävlar anamma-inställning" inför träningen under uppehållet, säger Sam Hallam.

Vad har ni gjort under uppehållet?

– Väl medvetna om att vi hittills inlett väldigt dåligt efter uppehållen har vi gjort lite tvärtom. Vi valde bort isträning mellan söndag-onsdag då träningen var mer fysisk och individuell. Sedan körde ispass torsdag, fredag och lördag istället. Tre pass som jag tycker var riktigt bra.

Tre matcher väntar på tre dagar. Hur ser du på fortsättningen?

– Sett till säsongen hittills är vår känsla att det finns mer att hämta. Vår effektivitet kunde ha varit högre och jag tror att sådant till viss del jämnar ut sig under en säsong. Ska man peka på något negativt som sticker ut är det vårt powerplayspel. Det är en av de stora klossarna i spelet där vi kan förbättra oss en hel del.

Gör Teemu Lassila debut redan mot Örebro?

– Det vet jag inte ännu. Teemu har tränat med oss ett tag nu och gjort det väldigt bra. Detsamma gäller Mattias Modig.

Annons

Hur är skadeläget?

– Malte Strömwall har fått ett negativt besked angående sin handledsskada och har blit borta 4-5 veckor till. Jani Lajunen har en underkroppsskada som håller honom borta åtminstone fram till några dagar efter nyår. Scott Munroe har inte tränat med oss på is i veckan men håller på att smyga igång lite och är förhoppningsvis i full träning efter nyår.

Utsikterna för en Colby Armstrong-comeback lär vara ganska ljusa. Stämmer det?

– Ja, med reservation för att man aldrig kan veta riktigt säkert kan han göra det. Han har varit på is i tre dagar nu och vi ska se hur hans kropp reagerat på det. Det var länge sedan Colby var igång, men känner han sig frisk och vill spela är det möjligt att han gör comeback redan mot Örebro.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons