Annons

Lakers inleder CHL på hemmaplan

Torsdagen den 21 augusti inleder Växjö Lakers champions hockey league-spelet.
Premiärmotståndare blir tyska Adler Mannheim och matchen spelas i Vida Arena.
Sport • Publicerad 2 juni 2014

I går presenterades spelschemat för gruppspelet i champions hockey league (CHL) och Växjö Lakers inleder med två hemmamatcher. Den 21 augusti gästas Vida Arena av tyska Adler Mannheim och tre dagar senare, söndag 25 augusti, kommer Sparta Prag på besök.

– Det är en stor möjlighet att börja på hemmaplan. Detta är ett kort gruppspel med fyra lag och sex matcher, så man kan se det som en slutspelsserie och där vill man absolut börja på hemmaplan, det känns bra, säger sportchefen Henrik Evertsson till Växjö Lakers hemsida.

Annons

Förutom Växjö, Mannheim och Prag ingår även finska KalPa i grupp G. De tio gruppsegrarna och de sex bästa grupptvåorna går vidare till slutspel.

Lakers gruppspelsmatcher i CHL: 21/8: Adler Mannheim (hemma), 24/8: Sparta Prag (h), 4/9: Sparta Prag (borta), 6/9: Adler Mannheim (b), 24/9: KalPa (h), 7/10: KalPa (b).

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons