Annons

Lakers jagar utländsk målvakt

Växjö Lakers jagar målvakt utanför landets gränser. Det hetaste spåret beskrivs som "ett fynd" av sportchefen Henrik Evertsson medan ett annat spår fört Lakers till Finland.
Sport • Publicerad 29 mars 2006

- Målvaktsjakten har högsta prioritet för tillfället. Vi har varit i kontakt med Andreas Hadelöv, men ärligt tror jag inte att han lämnar Skellefteå. Därför talar det mesta för att vi har en utländsk målvakt nästa säsong, säger Evertsson.

Några namn vill han inte nämna, men han medger att kontakterna med en av de utländska målvakterna är långt gångna.

Annons

- Han kan tänka sig att spela i Växjö och vi känner att det skulle kunna bli en bra lösning. Men bara för att en affär ser ut att vara ganska nära är den inte helt klar förrän spelaren signerat kontraktet, påpekar Lakers sportchef.

I jakten på nya utespelare har Lakers varit i kontakt med 35-årige Peter Ekelund, som gångna säsongen spelade för italienska Cortina.

- Ekelund var mycket osäker på sin eventuella hockeyframtid. Med tanke på allt han upplevt är det tveksamt om han kan motivera sig 100-procentigt för spel i allsvenskan. Därför känns Ekelundspåret ganska kallt, säger Evertsson.

Bäärnhielm intressant

Betydligt hetare är Skövdebacken Patrik Bäärnhielm.

- Han är en talangfull spelare som lidit en hel del av att Luleå lånade ut honom till både Boden och Piteå innan han hamnade i Skövde. Att byta miljö flera gånger under samma säsong är sällan idealiskt. Vi får se om det kanske blir Lakers för Bäärnhielm kommande säsong, säger Evertsson.

En sportchef som inom kort även kommer att ha en träff med Tingsryds lovande forward Sebastian Arvidsson.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons