Annons

Lakers lockar Ekelund

35-årige forwarden Peter Ekelund är en av de spelare som Växjö Lakers kommer att kontakta i sin nyförvärvsjakt.
Åsedaprodukten gjorde gångna säsongen 17 poäng på 31 matcher för italienska klubben Cortina.
Sport • Publicerad 18 mars 2006

- Men Peter erbjöds inget nytt kontrakt av italienarna. Med tanke på hans kronobergska ursprung och hans rutin från sexton säsonger i HV 71 vore det tjänstefel av oss att inte kolla läget med Peter, säger Lakers sportchef Henrik Evertsson.

Han avslöjar också att Lakers tänker prioritera tre tunga värvningar. En målvakt, en back och en forward/center.

Annons

- Dessa tre nyförvärv ska hålla så hög klass att de tillhör Växjös bästa spelare även när de inte spelar bra... Vi letar efter rutinerade killar. Tre riktiga toppar helt enkelt, säger Evertsson.

Eftersom denna kategori av eftertraktade spelare bestämmer sig för sin framtid väldigt sent lär det dröja någon månad innan Lakers nya, tunga pjäser signerar kontrakt.

Växjö har mer pengar att värva spelare för i år än vid motsvarande tid förra året. Men hur mycket mer vill inte tillträdande ordföranden Jan-Olof Ericsson säga:

- Vi är inte riktigt klara med budgetarbetet. Men vi räknar med att vara en av väldigt få allsvenska hockeyklubbar som kan redovisa ett positivt resultat. Det blir inget stort plus, men likväl ett plus.

- Hur mycket pengar som avsatts för spelarköp kan jag inte avslöja, men vid motsvarande tid ifjol tvingades föreningen lösa vissa spelare från sina kontrakt. Det slipper vi i år. Dessutom räknar vi med att kampanjen supporterspelaren ska ge drygt 200 000 kronor, säger Ericsson.

Eftersom Lakers tänker kraftsamla på de tre högklassiga nyförvärven är det osäkert hur många ytterligare nyförvärv som kassan tillåter.

- Gångna säsongen hade vi fyra jämna kedjor. Inför kommande säsong kommer vi att ändra policy. Vår fjärdekedja kommer att bli en ren ungdomskedja, avslöjar Evertsson.

Arvidsson intressant

Men visst har Lakers sina krokar ute även när det gäller att värva framtidsmän. En sådan är Tingsryds Sebastian Arvidsson.

- Det är inte omöjligt att vi kontaktar Sebastian. Han är helt klart en intressant spelare, säger Evertsson.

Annons

Troja/Ljungbys Marcus Eriksson har Lakers redan pratat med, men Evertsson tror inte att han hamnar i Växjö.

- Marcus kommer från Norrköping och vill spela i någon klubb i närheten av sin hemstad. Det sägs att han har anbud från bland annat Nyköping och Oskarshamn. Därmed ligger förstås Växjö lite illa till rent geografiskt.

Att Lakers nye tränare Tomas Kempe skulle ta med sig några spelare från Skövde verkar inte heller troligt. Det har talats en hel del om forwarden Jarno Honkonen och backen Patrik Bäärnhielm, men sportchef Evertsson är tveksam:

- Vad gäller våra tre förstahandsvärvningar siktar vi på bättre spelare än Honkonen och Bäärnhielm. Det är allt jag i nuläget kan säga om de två namnen.

Ljungkvist för dyr

En back som Evertsson gärna skulle värva till Lakers är Daniel Ljungkvist. HV 71-spelaren som är utlånad till Södertälje den här säsongen men även gästspelade i Växjö hösten 2004.

- Jag tror att Daniel blir kvar i SSK. Och skulle Södertälje trilla ur elitserien lär någon annan elitserieklubb knipa Ljungkvist. Han kostar drygt 45 000 kronor i månaden och det är för mycket för oss, säger Evertsson.

Tack vare att de allsvenska förutsättningarna med största sannolikhet kommer att ändras till nästa säsong (lag 1, 2, 3 går direkt till kvalserien medan lag 4, 5, 6, 7 playoffspelar om den fjärde platsen i kvalserien) kan Växjö bibehålla de senaste årens publikintresse bara genom att marginellt förbättra sin tiondeplacering från gångna säsongen.

Dan Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons