Annons

Lakers möter HV 71

På måndagskvällen såg miljoner tv-tittare och en fullsatt Kinnarps Arena SM-finalen i ishockey.
Den fjärde i ordningen mellan säsongens giganter HV 71 och Färjestads BK.
Båda finallagen kan bli gäster i Växjö i höst.
Sport • Publicerad 6 april 2004

Klart är att HV 71 kommer att spela en träningsmatch mot Växjö Lakers 17 augusti. Dessutom har Färjestads BK visat intresse för att lägga ett träningsläger, innehållande en match mot Växjö Lakers, i Växjö.

- HV kommer. Jag har sedan tidigare bra kontakter med HV och dess klubbdirektör Dag Larsson, säger nye Växjö Lakers-coachen Joakim Fagervall.

Annons

Jocke befann sig igår hemma i Kiruna och skulle just sätta sig i tv-fåtöljen för att följa dramat i SM-finalen. En final där HV 71 kvitterade till 2-2 i matcher.

Fagervall håller på HV

- Vi kan mycket väl visa upp ett svenskt mästarlag i Växjö 17 augusti. Jag håller allt på HV, säger Joakim Fagervall. Jag har fått HV-hjärta efter mina år i Småland och jag har alltid haft bra kontakt med HV:s ledning.

Växjö Ishall lär bli välfylld trots att det bara handlar om en träningsmatch mot HV 71.

- En sportslig fördel är att vi får en riktigt bra match, säger Joakim Fagervall, vars lag inleder träningsmatchandet 15 augusti mot Tingsryds AIF.

Hur det blir med Färjestad i Växjö återstår att se. Färjestad har gjort en förfrågan om Växjö Lakers kan hjälpa klubben med ett läger på försäsongen under vecka 33.

Om Färjestad tränar i Växjö kan också en träningsmatch mot Växjös allsvenskar bli aktuell.

- Båda finallagen i Lakerdome skulle kännas fantastiskt. Ena laget har vi klart så här långt, som Växjö Lakers sportchef Patrik Åkesson utrycker sig.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons