Annons

Lakers möter pressat Djurgården

Med sex omgångar kvar av elitserien har Växjö 71 poäng.
Djurgården 62.
Någon som trodde på det före säsongen?
– Med det lag vi har borde vi ha presterat bättre, säger centern Christian Eklund.
Sport • Publicerad 23 februari 2012

I sista matchen före senaste landslagsuppehållet vann Djurgården hemma mot Brynäs med 6–3. Det var första segern för nye tränaren Tony Zabel, i hans tredje match.

En vändning på gång för huvudstadslaget?

Annons

Inte alls. För efter det har laget blivit utan poäng i fyra raka matcher och bara producerat tre mål. Under samma period har Växjö plockat åtta pinnar (samtliga hemma).

– Sportsligt är säsongen hittills en besvikelse. Vi hade velat ligga mycket högre upp.

– Klart man går och tänker på det här hela tiden, dag och natt. Man mår inte bra och försöker koppla bort det. Men två gånger tidigare har vi räddat oss från en kvalserieplats i de sista omgångarna, säger Christian Eklund, som är inne på sin tionde A-säsong i klubben.

I nuläget är Växjö i slutspel, med två poängs marginal ner till Modo, medan Djurgården är på kvalserieplats. Dif har fyra poäng (och mycket sämre målskillnad) upp till tian Linköping.

– Tabellen ljuger inte. Vi har inte varit bättre. Först och främst ska vi rädda oss från kvalserien. Det är vår uppgift nu. Som lag har vi inte fått det att funka och det har satt sig i huvudet. Det är många som inte har kommit upp i sin kapacitet, men det är 18 poäng kvar att spela om. Än finns chansen att rätta till det.

Närmast ska Djurgården ta sig an Växjö.

– Säsongens viktigaste match. Men det är bara måstematcher kvar för oss. Vi borde vara bra mycket mer hungriga än dem, även om det gäller mycket för dem också. Fast för oss gäller det mer.

Båda de tidigare mötena i Stockholm har Djurgården vunnit.

– Någonting positivt i alla fall. Blir skönt att komma hem till vår lada igen. Alltid tryggt att spela där, med världens tryck på läktarna.

Men den 34-årige centern, som imponeras av Växjö Lakers, vet om att det kommer att bli tufft.

Annons

– Jag trodde inte att de skulle klara sig så bra som de har gjort. Det är lite överraskande. Men de är svåra att möta och har lyckats bra med sina värvningar. De har gjort smarta köp som (Martin) Gerber och (Ilkka) Heikkinen. Växjö har anpassat sig bra och är väl värda att ligga där de ligger, säger Christian Eklund.

Som kom till Dif i februari 2002 - från Tingsryd. Där han var poängkung.

– Jag kollar hur det går för dem på text-tv. Det klappar lite extra för lag man spelat i och jag kollade matchen mot Södertälje på tv. Gamla goda minnen som dök upp då. Får försöka ta fram dem till matchen mot Växjö.

Per Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons