Annons

Lakers ska hjälpa Växjö DFF till allsvenskan

Samarbetsplanerna med Öster sprack. Då väljer nybildade Växjö DFF att jobba tillsammans med Växjö Lakers.
Sport • Publicerad 13 december 2013

– Vi har under hösten arbetat aktivt med Öster för att hitta en gemensam elitsatsning. Nu har vi kommit till vägs ände. Vi har beslutat att ta detta under egen hatt och vi är fantastiskt glada att få stödet från Växjö Lakers, säger Peter Kabbenäs, ordförande i Växjö DFF.

Den nya klubben är en sammanslagning av Hovshaga och Växjö FF. Föreningens bästa lag kommer under nästa säsong att spela i division 1-fotbollen. Mot degraderade Öster. Samarbetet med Växjö Lakers innebär att hockeyklubben kommer att sköta marknadsföring och försäljning.

Annons

– Vi ser stor potential i damfotbollen och vår uppgift som regionens största förening är att hjälpa VDFF att genomföra sina visioner, säger Michael Marchal, ordförande i Växjö Lakers.

Det unika samarbetet ska lyfta Växjö DFF:s satsning till nya nivåer.

– Samarbetet möjliggör att inom några år får ett stabilt allsvenskt fotbollslag som motor i vår breddsatsning, säger Peter Kabbenäs.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons