Lakers slarvade bort matchen

Sundsvall Hockey trivs i Växjö ishall. När medelpadingarna straffade Lakers i går och vann med 4–3 (1–1, 2–1, 0–1, 0–0, 1–0) var inte tränaren Pär Djoos sen med att notera statistiken.
– Nu har jag som Sundsvallstränare varit med om att ta sju av nio poäng i Växjö ishall. I fjol tog vi fem av sex mot Lakers borta.
Sport • Publicerad 16 oktober 2010
Anders Eriksson får symbolisera Växjö Lakers fall mot Sundsvall. Som vanligt var medelpadingarna nöjdast efter matchen i Växjö ishall.Foto: Filip Sjöfors
Dustin Johner ser på när Joakim Hilldings puck tar i Sundsvalls stolpe en gång...Foto: Filip Sjöfors
...och en gång till.
...och en gång till.Foto: Filip Sjöfors

Pär hade förstås anledning att vara nöjd med gårdagens skalp, att slå serieledaren på bortais är inte alla förunnat.

– Jag är riktigt nöjd med de två första perioderna. I tredje när Växjö fick tag på oss ordentligt räddades vi av Tim Sandbergs fantastisk målvaktsspel.

Om Djoos hade lätt för att dra på smilbanden var Lakerstränaren Janne Karlsson närmast rosenrasande.

– Sundsvall hade en jävla tokröta. Med alla frilägen, stolp- och ribbskott skulle vi förstås ha vunnit den här matchen. Jag vet att man inte ska ha några bortförklaringar och att det är målen som räknas, men med lite flytt hade vi tagit tre poäng. Tyvärr var det en fantastisk duktig Sundsvallsmålvakt som knäckte oss igen.

Janne Karlsson tycker att hans lag gjorde en bra andra halva av matchen, men var mycket besviken på insatsen i första perioden.

– Då var det för många som agerade alibispelare. Vi måste lära oss att ge allt i tre perioder.

De två första perioderna präglades av slarv och misstag och hockeyunderhållningen var stundtals medioker. En stor besvikelse i Lakers var agerandet i powerplay, det som varit så bra i serieupptakten. I andra perioden släppte Lakers till och med in ett mål i fem mot fyra när Joshua Sores tappade puck i egen zon.

Den stora upplevelsen i tredje perioden var det fantastiska stöd som Lakers Lakejer gav sitt favoritlag. Lakejerna kanderade och klappade fram Lakers under 20 minuter och spelarna svarade med att sätta Sundsvall under ett enormt tryck. Djurgårdslånet Tim Sandberg formligen bombarderades med skott, men Lakerspressen resulterade bara i en 33-kvittering.

I sudden fortsatte pressen och Daniel Åhsberg och Joakim Hillding hade jättelägen att Lakers bonuspoäng.

Den tog istället Sundsvall i straffläggningen där Oscar Johansson och Daniel Olsson gjorde mål för gästerna. Lakers bäste spelare i går, Dustin Johner, var ensam om att sätta en Lakersstraff. Daniel Åhsberg och David Lundbohm missade.

Nils Andersson var bäste Lakersback medan Dustin Johner, Joakim Hillding och Erik Josefsson gladde mest på forwardssidan.

Glädjande för Lakers var också målvakten Christoffer Bengtsbergs comeback. Han ersatte Oscar Alsenfelt efter två perioder.