Annons

Lakersbackarna spelar U18-VM – se duon direkt hos oss

Ishockey • Publicerad 3 april 2024
Leo Sahlin Wallenius.Foto: JESPER ZERMAN

U18 VM spelas i år i finska Esbo och Vanda. Turnering spelas mellan den 25 april och 5 maj, senare i vår. Uttagna i truppen är två av Växjö Lakers backar. Det handlar om Alfons Freij och Leo Sahlin Wallenius, som båda redan har matchats i CHL med Lakers. Dessutom kommer Tingsryds AIF–produkten Viggo Gustafsson, även han back, att åka med till Finland. Gustafsson spelar numer för HV71.

– Det ska bli grymt kul att åka till Finland och mäta våra krafter med övriga nationer. Vi är laddade för den här examen för 06-kullen, som får förstärkning av ett par 07:or, säger Johan Rosén, förbundskapten för Team 18 herr i ett pressmeddelande.

Annons

Smålandsposten sänder Växjö Lakers J18-lags SM-kvartsfinal mot Brynäs på torsdagen och lördagen samt eventuellt en tredje och direkt avgörande match på söndagen.

Därför kan du redan till helgen se Växjös landslagsduon direkt hos oss framöver.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons