Annons

Lammhult i topp efter två omgångar

Tre gånger allsvenska division 1 har gått av stapeln den här helgen. Ponnylagen, som hoppar i två olika zoner, har tävlat i Karlskrona och Växjö. Hos RK Udden har första omgången av dressyr­allsvenskan arrangerats. För Frida Petersson, Växjöortens FK (VFK) och Elionor Magnusson, Åseda RF (ÅRF), fortsätter framgångarna på dressyrbanorna. Vid de nationella tävlingarna i Åstorp tog båda ryttarna placeringar.
Sport • Publicerad 28 mars 2011
Efter två omgångar leder Lammhults RK hoppallsvenskans division 1, norra zonen.Foto: privat
Efter två omgångar leder Lammhults RK hoppallsvenskans division 1, norra zonen.Foto: privatFoto: 

– Det var årets första tävling med Grand Prix så först var jag tveksam till att åka, sa Frida. Startfälten är alltid ett riktigt getingbo vid tävlingarna i Åstorp.

Placering nummer åtta i FEI Prix S:t George och en delad fjärdeplats i FEI Mästerskapsprogram UR blev hennes facit.

Annons

– Det blev en mycket bra utdelning efter vinterns träning, sammanfattade hon helgen.

Elionor Magnusson startade FEI Lagtävlingsprogram för juniorer och resultatet blev en delad sjätteplats. På söndagen fortsatte Elionor med att rida allsvenska för Åseda RF. Individuellt tog hon där en fjärdeplats i MsvB:3.

Tre lag från Kronobergs län deltar i år i dressyrallsvenskan. Det är tätt i toppen, men Växjöortens FK tog hem segern, bara 0,396 procent före Wisby RK. I laget red Agneta Bertilsson, Rita Norberg och Celestine Jarz Emanuelsson.

På femte respektive sjunde plats slutade Lenhovda HSK (LHSK) och Åseda RF.

Individuellt vann Agneta Bertilsson MsvC:2. Två placeringar var tog Rita Norberg samt Amanda Nilsson, Ljungby RK (LjRK), medan det blev en placering för Annelie Fermskog (LHSK).

I och med dagens två placeringar i MsvC:1 och MsvC:2 har Amanda Nilsson kvalat till MsvB med sin D-ponny Anells Digestive. Hur långt ekipaget kommer att nå, i konkurrens med hästarna, blir intressant att följa under det kommande året.

I norra zonen följde Lammhults RK (LARK) upp första omgångens andraplats med en vinst när ponnyernas hoppallsvenska division 1 arrangerades av Växjöortens FK. Det innebär att laget nu leder på tjugotvå poäng, ett poäng före Vaggeryd-Skillingaryds RK.

För Lammhults RK red Annie Svensson, Elinor Johansson, Emma Alserin och Julia Björstrand.

Med tolv poäng var delar Växjöortens FK fjärdeplatsen med Gemlaortens SK:s lag 1 och Gamleby RK. Gemlaortens SK:s lag 2 har ridit ihop nio poäng så här långt.

Striden om en plats i elitserien kommer, med största sannolikhet, att stå mellan lagen från Lammhult och Vaggeryd-Skillingaryd, när serien avgörs i Gamleby den åttonde maj.

Annons

Individuella placeringar tog Matilda Strååth och Angelika Runesson, Gemlaortens SK (GOSK), Linnea Benjaminsson (LjRK) samt Elinor Johansson.

I den södra zonen drar Kalmar HSK ifrån efter två segrar. Klubben har redan lag i i den högsta serien. Därför slås framför allt tvåan RK Udden och trean Eriksmåla RK om elitserieplatsen. Kalmar HSK kommer att ha hemmaplan i den tredje och avgörande omgången.

Efter en fjärdeplats den här helgen har Ljungby RK avancerat till en sjätteplats. Även den här gången kom Tingsryds RK (TiRK) till start med bara tre ryttare. Sådant sätter sina spår och laget ligger just nu på en delad tiondeplats.

I Karlskrona vann Dennis Johansson (TiRK) en klass. Ronja Bergsjö, Elvira Henningsson, Alice och Fanny Lundvall, samtliga från Ljungby, tog varsin placering.

I Ljungby och Nybro har ryttare från länet ridit lokal dressyr på häst respektive ponny. I Ljungby fanns många hemmaekipage på plats. Två av dessa, Hanna Benjaminsson och Jessica Palm, samt Jenny Carlsson (TiRK) vann varsin klass.

Hanna Benjaminsson och Elin Kranzén (LjRK) samt Louise Gröndahl (TiRK) tog två placeringar var, medan det blev en var för hemmaryttarna Maria Friberg och Jessica Palm samt Jenny Carlsson (TiRK).

Ponnyryttaren Sofia Karlsson (TiRK) tog två vinster i Nybro. Hanna Jarvisson (ÅRF) red ihop en placering.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons