Annons

Lammhult tvåa i premiären

I helgen anordnade Mjölby Ridklubb årets första omgång av ponnyallsvenskan. Lammhult tog hand om andraplatsen.
Mjölby • Publicerad 5 mars 2018
Lammhultslaget stod för en starkt premiär i årets ponnyallsvenska.
Lammhultslaget stod för en starkt premiär i årets ponnyallsvenska.Foto: Privat

Lammhults Ridklubb åkte till Mjölby med fem ekipage. Alicia Jönberg/Amelia, Tilda Jonsson/Merlie Touchess, Alma Falkbrink/Kulltorps Molly, Ellen Dahlberg/Poetic Star och Ellen Skogström/Aramis. Samtliga ekipage hade fina rundor i förklasserna och till lagklassen blev det väldigt spännande.

Först när lagens sista ryttare gått i mål var det klart att tre lag, Lammhult, Värnamo och Mantorpsryttarna, lyckades ta sig till omhoppning.

Annons

När Mantorpsryttarna fick med sig en del fel lyckades samtliga ryttare från både Lammhult och Värnamo med felfria rundor. Därmed avgjorde tiden till Värnamos fördel.

Andraplatsen innebär att Lammhultsryttarna fått bra start i ponnyallsvenskan zon öst. Nästa omgång avgörs i Kalmar vecka 14 och tredje omgången rids vecka 20 i Norrköping. De två bästa lagen från zonen går därefter till SM-final på Strömsholm.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons