Annons

Lamt Lakers blev nollat mot Djurgården

Ett mål och en poäng på de sex senaste perioderna. Noll mål och noll poäng i går. – Vi är för dåliga med pucken, sa Växjö Lakers lagkapten Tomi Kallio efter 0–1 mot Djurgården på Hovet.”FÖR DÅLIGT”.
Sport • Publicerad 28 november 2014
RÖRIGTDet blev rörigt framför Mikael Tellqvist i DIF-målet i slutminuterna av matchen mellan Djurgården och Växjö Lakers.
RÖRIGTDet blev rörigt framför Mikael Tellqvist i DIF-målet i slutminuterna av matchen mellan Djurgården och Växjö Lakers.Foto: Bertil Ericson / TT

Det är väldigt enkelt att slå fast vad som just nu fungerar bra och vad som fungerar dåligt i Växjö Lakers.

4 Defensiven är mycket bra.

Annons

4 Offensiven är direkt svag.

Resultatet: två raka förluster efter att Växjö ”stått på hälarna” från start både mot Frölunda och mot Djurgården.

– Vi är inte alls nöjda med hur vi kommer ut i första perioden. Vi är inte alls där, känns det som, och Djurgården spelar ut oss nästan totalt. Vi gjorde visserligen bra saker defensivt men vi är för dåliga i spelet med puck. Det blev lite bättre i både andra och tredje perioden men på det stora hela kom vi inte fram till de jättefarliga lägena. Det är något vi snabbt måste ändra på, analyserade Tomi Kallio.

Lakerstränaren Sam Hallam var inne på samma tankegångar när han summerade matchen på presskonferensen.

– Matcherna mot Frölunda och Djurgården liknar varandra och det är uppenbart att vi i båda matcherna tvingades jobba med en ”på-knapp” under matchens gång. Det är en anledning till att vi inte gjort många mål i de här matcherna. Jag vill se mer driv från start för att vi ska kunna ägna oss mer åt smådetaljer i spelet istället för att försöka bygga upp en sorts hunger eller ilska, sa Hallam.

Er förbättrade defensiv, har den skett på bekostnad av en svagare offensiv?

– Litegrann, även om jag inte tycker att de borde vara kopplade till varandra. Vi har ett skickligt material med spelare som har förmågan att på egen hand skapa mål.

Tycker du att laget bör förstärkas?

– Nej, det tycker jag inte. Det är inget jag tänker på. Jag tänker just nu bara på de 23 spelare som fanns med ombord på flyget upp till Stockholm i dag.

Vi är inte alls där, känns det som, och Djurgården spelar ut oss nästan totalt.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons