Annons

Landslaget firas i Stockholm vid medalj: "Tråkigt"

Om det blir VM-medalj firas landslaget i Stockholm, trots att damlandslagets "hemstad" kan anses vara Göteborg eftersom lagets nationalarena – Gamla Ullevi – ligger där.
– I slutändan är det förbundet som väljer var de vill uppmärksamma tjejerna. Vi respekterar deras beslut. Sedan hade vi naturligtvis gärna sett att vi kunde ta emot dem i Göteborg, säger Magnus Hallberg, evenemangsansvarig på Göteborg & Co, till TT.
Fotboll • Publicerad 13 augusti 2023
Om Sverige tar medalj i fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland firas landslaget i Kungsträdgården i Stockholm.Foto: Pontus Lundahl/TT

Om Sverige tar medalj i fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland firas landslaget i Kungsträdgården i Stockholm, det meddelar Sveriges pressansvarige Fredrik Madestam.

– I slutändan är det förbundet som väljer var de vill uppmärksamma tjejerna. Så det är inte mycket att säga om det. Vi har ett väldigt gott samarbete med förbundet - vi respekterar deras beslut. Sedan hade vi naturligtvis gärna sett att vi kunde ta emot dem i Göteborg, säger Magnus Hallberg, evenemangsansvarig på Göteborg & Co, till TT.

"Trevligt firande sist"

Annons

Efter OS-silvret i Tokyo firades damlandslaget på Stockholm stadion. Men senast det blev VM-medalj, brons 2019, togs laget emot i Göteborg för firande.

– Vi hade ju ett trevligt firande sist de tog medalj. Vi har varit i dialog med förbundet och den information vi har fått är att det är en logistisk utmaning för förbundet med tanke på att spelarna behöver komma tillbaka till sina klubbar så fort som möjligt, säger Hallberg och fortsätter:

– Vi tycker att det är tråkigt att vi inte får arrangera det i Göteborg, men samtidigt har vi förståelse för att förbundet väljer att göra det i Stockholm.

"Skälig anledning"

– Förbundet har förklarat att klubbarna vill ha tillbaka spelarna så fort som möjligt, och att de flyger in till Arlanda. Det tycker vi att låter som en skälig anledning.

Mer information om ett eventuellt medaljfirande, utöver att det kommer att äga rum i Stockholm, kommer senare – om det blir aktuellt.

SvFF har sedan tidigare beslutat att mästerskapsmedaljer för de svenska seniorlagen firas vid hemkomst.

VM-finalen spelas söndag 20 augusti och bronsmatchen dagen innan.

Sverige möter Spanien i semifinal på tisdag nästa vecka, matchen går av stapeln klockan 10.00 svensk tid.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons