Annons

Längdprofilen i ekonomisk kris – kan missa VM

Brittiske längdskidprofilen Andrew Musgrave befinner sig i ekonomisk kris och riskerar att missa VM i Planica, Slovenien, nästa år.
Skidor • Publicerad 4 augusti 2022
Andrew Musgrave under vinter-OS i Peking i februari. Arkivbild.
Andrew Musgrave under vinter-OS i Peking i februari. Arkivbild.Foto: Aaron Favila/AP/TT

Efter vinter-OS i Peking i februari har det varit osäkert kring hur mycket pengar det brittiska längdskidförbundet får i stöd av Storbritanniens idrottsförbund, enligt VG.

Andrew Musgrave och de andra landslagsåkarna har den här veckan fått veta att de inte ingår i landets elitidrottsprogram. Under sommarens försäsong har Musgrave inte råd att betala för tränare.

Annons

– Vi vet redan nu att det inte blir några landslagssamlingar i höst. Vi ska klara av att kunna tävla, men inte en hel världscupsäsong. Och kanske inte i VM i Planica, säger 32-åringen till VG.

Musgrave slutade på 30:e plats i herrarnas totala världscup förra säsongen. Landsmännen Andrew Young och James Clugnet slutade 62:a respektive 82:a. Inga brittiskor körde in världscuppoäng förra säsongen.

– Jag vill inte gnälla för att jag vet att idrott handlar om prestation, säger Musgrave.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons