Annons

Larsson klar för Tour de France

På lördag står Växjöfödde Gustav Larsson på startlinjen i Strasbourg.
Redo att ta sig an världens största cykeltävling.
Stentuffa Tour de France.
Sport • Publicerad 27 juni 2006

Förra året skulle han varit med. Då satte sjukdom stopp. Detta året skulle han inte vara med. Nu gjorde två avhopp att steken vändes för Gustav Larsson som tävlar för stallet Francaise des jeux.

- Det ska bli jäkligt intressant, kommenterar Gustav förväntansfullt.

Annons

På onsdag ger han sig av mot Frankrike och Larsson vet vad som väntar.

- Det är den största tävlingen som finns. Jag körde Giro dÕItalia tidigare i år vilket var väldigt tufft. Detta är ännu värre, säger 26-åring, men fyller snabbt i:

- Men det pallar jag... Hoppas jag.

Konkurrensen är snäppet värre i Tour de France än i Girot. Körningen är hårdare och fler utbrytningar är att vänta under de 20 etapperna.

- Jag hoppas kunna vara med i några utbrytningar och även köra riktigt fort i någon tempoetapp, avslöjar Larsson som nyligen vann SM-guld i tempo.

Efter det mycket hårda Giro dÕItalia som gick i slutet av maj var Gustav efter de 335 milen i stövellandet inte alls sugen på att cykla massa mil i baguettlandet. Nu har det blivit andra bullar.

- Det ska bli riktigt kul. Särkilt med tanke på att jag inte kunde vara med förra säsongen.

Tony Thorsell

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons