Annons

Lasse avvaktar målvaktsvalet

Östers tränare Lars Jacobsson vill ännu inte bjuda på sin allsvenska premiärelva. Lars räknar upp startelvan i genrepet mot Kalmar FF på söndag.
Men han gör snart ett par förbehåll.
Det är två positioner i Öster som fått tränare Jacobsson till många funderingar.
Sport • Publicerad 25 mars 2006

Ska Björn Stringheim eller nyförvärvet Robert Veselovsky vakta målet. Valet av Björn Stringheim mot Kalmar FF var inte svårt.

- Robert Veselovsky stukade foten under träningen i veckan, berättar Lars Jacobsson. I sammanhanget vill jag också konstatera att Robin Malmqvist (den unge tredjemålvakten) varit riktigt pigg på träningarna.

Annons

n n Ska Tomas Backman, nye djurgårdaren, eller Fred-rik Bild ta hand om backplatsen till vänster?

- Tomas Backman startar, men Fredrik Bild kommer att få spela i Kalmar, säger tränaren.

I klartext börjar Öster med följande lag:

Björn Stringheim - Erik Tengroth, Marco Da Silva, Fredrik Gustafson, Tomas Backman - Helgi Valur Danielsson, Peter Wibrån, Daniel Svensson - Pär Cederqvist, Ingemar Teever, Pavel Zavadil.

På bänken finns Robin Malmqvist, Fredrik Bild, Emin Nouri, Martin Claesson, Freddy Borg och Mario Vasilj.

- Jag vill se om vi kan uppträda lika stabilt som mot Vizenca i försvarsspelet. Och samtidigt hitta på något i anfallsväg, säger Lars Jacobsson.

Han har stor respekt för Kalmar FF.

- Ett lag som vinner borta med 3-2 mot ett ordinarie Halmstad BK är bra. Så är det bara.

Att Östertränaren är orolig över Värendsvallens matta inför AIK-mötet 10 april har vi ältat. Är det något annat som oroar just nu?

- Att vi spelar på konstgräs i Kalmar är tråkigt med tanke på att vi spelar på vanligt gräs i premiäreni Göteborg, svarar Lars Jacobsson.

För Kalmar FF blir det konstgräs mot Öster och konstgräs i premiären i Gävle 9 april.

Sven Elofsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons