Annons

Lejonens svit bruten: ”Vi hade velat vinna”

Guldsviten tog slut. De tio tappade poängen på hemmaplan blev alldeles för dyrbara och Lejonen får istället glädjas över sitt tredje SM-silver.
– Men vi hade velat vinna guldet, säger Chris Holder.
Sport • Publicerad 7 oktober 2010

Uppvisningen hemma mot Piraterna förra veckan gjorde att Gislaveds-borna kunde hoppas på ännu en guldfest och en tredje raka titel – en bedrift Örnarna lyckades senast med i början 1990-talet.

Men Elit Vetlanda var för bra. Och Chris Holder besviken.

Annons

– Ja, det är klart. Men när jag väl inser att vi gick till final för tredje året i rad så? Vetlanda är ett lag i toppklass och de var bättre än oss över de båda matcherna.

Hur känner du inför en silvermedalj?

– Självklart hade vi velat vinna. Men i början på säsongen så såg vi inte så bra ut, och att ta sig hela vägen till finalen kan vi vara rätt nöjda med.

Är det något du känner att ni kunde ha gjort annorlunda?

– Vi hade behövt vinna på hemmaplan och kanske ha ett par poäng till godo för att ha en större chans i dag. Vi var ändå bra med och ledde med några poäng i matchen, men efter att guldet blev klart så körde vi bara våra heat för att vi var tvungna, ler australiensaren som får ladda om inför helgens GP-avgörande i polska Bydgoszcz där 23-åringen har sin åttondeplats att försvara.

Daniel Olausson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons